top of page

Najcenejše počitnice najlažje najdete na internetu

Včasih so dopuste planirale naše mame. Sedaj je čas, da jih pričnemo sami. Vsaj toliko, da se prijavimo predstavniku agencije, ki že pol leta oglašuje hude študentske počitnice v sredozemlju s kupom žurov ...

Ko smo planiranje dopustov še prepuščali staršem - oziroma niti nismo imeli prava glasanja, smo pač šli do Umaga ali Lošinja, nekateri srečneži pa tudi kam dlje; v Grčijo, Španijo, Turčijo ali pa celo na kakšno drugo celino. Sedaj je čas, da počitnice vzamemo v svoje roke!

Mladi počitnice najlažje poiščemo na spletu

Seveda, ker smo s s tehnologijo takorekoč gor zrastli. Nam je ošvrkniti namizje pametnega telefona ali odpreti Google, da pogledamo vreme, enako kot naši babici pogledati čez ograjo, če soseda že seje solato, da sama slučajno ne zamudi idealnega časovnega okna tik pred dežjem.

Vendar pa tudi brskalniki in aplikacije lahko zavajajo. Prav tako ni rečeno, da bo tista spletna agencija, ki se je najbolje izkazala v eni državi, enako dobro ponudbo imela tudi v drugi. Zato je dobro, da vemo, katere kanale vse se splača preveriti. Kam torej pogledati, da se res prepričamo, če so naše počitnice kar se da ugodne?

Booking je prva misel večine iskalcev počitnic. Seveda, je varen, udoben in preverjen. Vendar pa ni rečeno, da je najcenejši.

Čedalje bolj je v porastu tudi najem preko Airbnb. Tam se boste morali malo potruditi, da ustvarite račun - od vas bodo zahtevali kar nekaj podatkov - a gre še vedno za “community” stran, kar pomeni, da nategune hitro prepoznajo, prijavijo in izločijo iz svoje družbe.

Ste že slišali za Xpedio? Je podobna Bookingu, pa še na paypal lahko plačate v naprej in potem v hotelu samo pokažete račun!

E-bay dražbe. Ja, tudi tja ponudniki hotelskih nastanitev dostikrat objavljajo svoje nezapolnjene kapacititete. Morda zavoljo klikov in višanja rankinga strani, morda pa zgolj zaradi tega, ker jih drugače res ne morejo napolniti. Poskusite - lahko se vam zgodi, da boste sobo, vredno 300 evrov na noč, dobili za 20. Kar je pa za dva že zelo ugodno, kajne?

Za res ugodna, a aktivna potovanja se pozanimajte tudi pri nas in naših sosedih v MCC. Velikokrat razpisujemo različne projekte za mlade, v sklopu katerih potujemo v tujino in poleg delavnic spoznavamo tudi lokalno okolje.

Seveda boste najboljšo ponudbo dobili, če ne boste časovno in lokacijsko omejeni; če boste torej šli kadarkoli, kamorkoli, samo da bo najceneje. Potem lahko dobite res izjemne počitnice po norih pogojih - agencije si namreč včasih morajo zapolniti nekatere kapacitete in zato cene zelo spustijo.

Želimo vam, da boste našli ugoden dopust in fino prezračili možgane.

P.s. prihodnjič pa rečemo še kakšno na temo letalskih kart ...

Comments


bottom of page