top of page

Najpomembnejši datumi za vpis v srednjo šolo

Dragi bodoči dijaki in dijakinje, kmalu se bo zaključila prva faza vašega izobraževanja, ki jo boste nadaljevali na srednjih šolah. Ste se že odločili, kam želite naprej? Seveda pri teh letih še ni enostavno izbrati, a vendar bo treba, saj se prijave na srednje šole zapirajo že čez manj kot dva tedna.

Vir slike: Unsplash


Virtualnim informativnim dnevom so marsikje sledili še “pravi”, saj so se mnoge srednješolske izobraževalne organizacije odločile, da zainteresirane bodoče dijake povabijo še na “fizični” ogled izobraževalnih programov na samih šolah. So ti pripomogli k izbiri, kam se vpisati? Verjetno so, saj je videti prostore, kjer bomo preživeli dobršen del naslednjih nekaj let, srečati profesorje in imeti priložnost začutiti utrip šole lahko pomembno vpliva na odločitev. Kateri pa so datumi, ki jih ne smete pozabiti, če se vpisujete v srednješolske programe?


Če se vpisujete v srednjo šolo, na maturitetni program ali drugo srednješolsko izobraževanje, si v koledarju označite naslednje datume


  • 4. april 2022: zadnji dan za prijavo v srednješolske izobraževalne programe za šolsko leto 2022/2023

  • 8. april 2022: objava stanja prijav po šolah

  • 25 april 2022: rok za spremembo prijave po prvi objavi

  • 24. maj 2022: objava šol z omejitvijo vpisa

  • 27. maj 2022: objava omejitev vpisa posameznih šol

  • 16. junij 2022: oddaja prijavne dokumentacije sprejetih na prvem roku

  • 21. junij 2022: objava spodnjih mej prvega kroga izbirnega postopka


Po prvem roku sledi še drugi. Takrat bodo bodoči dijaki, ki jim v prvem roku ne bo uspelo, v prijavi razvrstili 10 šol glede na njihovo prioriteto. Oddati jih bo potrebno do 24. junija do 15.00.


Vse uradne informacije v zvezi s prijavnim postopkom in razpisom za vpis v srednješolske izobraževalne programe najdete na spletnem mestu vlade.
Comments


bottom of page