top of page

Natečaj Škisova štorklja za študentske družine

Marca bo potekala že 16. Škisova štorklja. Natečaj za male umetnike iz študentskih družin bo letos zaradi razmer žal brez tradicionalnega dogodka, darila pa bodo kljub temu prejeli vsi udeleženci, ki bodo do roka oddali svoje izdelke. Nagrade se bodo razdelile z žrebom.

Vir slike: Unsplash


Od 1. do 22. marca 2021 bo potekala že tradicionalna Škisova štorklja. Žal se del tradicije z letošnjim letom zaradi epidemije koronavirusa prekinja, a to ne pomeni, da ne bomo dali priložnosti za nagrade vsem mladim študentskim družinam, ki se odločijo na natečaj prijaviti.


Še ne poznaš Škisove štorklje?


Škisova štorklja je projekt Zveze študentskih klubov Slovenije, ki vsako leto poteka v obliki natečaja za najmlajše ustvarjalce študentskih družin. Pretekla leta je bil bistven del samega projekta tudi izvedba dogodka - razstave za sproščeno spoznavanje in druženje staršev in otrok.


Letos natečaj s pomladno tematiko “na daljavo”


Izvedba letošnjega natečaja žal izključuje druženje, vendar to ne sme biti zadržek pred izvedbo. Zveza ŠKIS zato k udeležbi vabi vse študentske družine, v katerih ima vsaj en od staršev status študenta, ki ga lahko izkaže s potrdilom.


Mladi umetniki bodo čim bolj izvirno ustvarjali na tematiko “Pomlad se prebuja”. Poleg uporabe “klasičnih” likovnih pripomočkov in tehnik jih tema natečaja spodbuja, da svoj izdelek oblikujejo iz naravnih materialov. Starši so prav tako vabljeni, da pomagajo pri ustvarjanju zgodbe, ki se za izdelkom skriva.


Ste študentska družina? Preverite, kako lahko sodelujete tudi vi


Prijavnico, ki ji priložite še izdelek in potrdilo o študentskem statusu vsaj enega od staršev, od 1. do 22. marca 2021 pošljete na naslov:

Zveza ŠKIS

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

S pripisom: Škisova štorklja 2021


Nagrajeni bodo vsi izdelki, nagrade pa se bodo razdelile s pomočjo žreba.

Comments


bottom of page