top of page

Nazaj na faks ob upoštevanju navodil

Nova realnost, za katero sicer še vedno upamo, da je začasna, je končno prinesla odprtje vrat fakultet in študentskih domov tistim, ki so jim te zgradbe namenjene - študentom. Ta teden mnogi že obiskujemo študijske klopi, nekateri bodo imeli to možnost od 3. maja, vsi pa moramo upoštevati navodila, da zaščitimo sebe in druge.

Vir slike: Unsplash


Navodila UL, ki veljajo tudi za UM


Od vključno 26. 4. 2021 so na Univerzi v Ljubljani objavili nova navodila za študijski proces, ki se na članicah izvaja s hibridnim modelom oziroma v živo, če to omogočajo smernice NIJZ. Pomembno je upoštevati naslednje:

  • obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih,

  • predvidevanje varnih poti ter vhodov in izhodov s čim manj osebnimi kontakti,

  • obvezno razkuževanje rok in opreme,

  • minimalna varnostna razdalja 1,5 m,

  • prezračevanje ipd.

Priporoča se tudi izvajanje procesa v manjših skupinah, če je to mogoče in zaposleni se morajo tedensko testirati. Za študente bo omogočeno prostovoljno testiranje, več bo znano v maju.


Navodila UPR


Tudi za študij na UPR veljajo podobna navodila kot pri UL in UM, le da se vrata fakultet odpirajo s 3. 5. 2021. Dovoljeno bo opravljanje vseh dejavnosti univerze v skladu z navodili UPR, ki poleg naštetih zgoraj zajemajo še udeležbo ne le profesorjev, ampak tudi študentov, ki sodelujejo v pedagoškem procesu v prostorih univerze, pri tedenskem hitrem testiranju. Za študente, ki imajo zdravstvene omejitve, študij še vedno poteka “od doma”, kot tudi za tiste, ki prestajajo karanteno ali samoizolacijo. V običajnih predavalnicah je lahko prisotnih največ 52 oseb z upoštevano minimalno medsebojno razdaljo, v specializiranih, kjer ni razdalje ni mogoče zagotavljati, pa 22.

Comments


bottom of page