top of page

Nekaj idej, kako se povezati se s svojimi so-študenti

Konkretno smo že vkorakali v študijsko leto 2018/2019. Uredili vse zadnje obveznosti pred vpisom, se preselili v kraj študija - ali pa si uredili mesečno vozovnico - in čas je, da se pravo študentsko življenje ponovno prične. Prav to obdobje, ki ga slovenci radi označimo za najlepši kos življenja, pa je tudi edinstvena priložnost, da pričnemo graditi svojo socialno mrežo, ki nam bo v prihodnosti prišla prav tako zasebno kot poslovno.

Za vse, ki morda niste najbolj vešči študentskih družabnih pristopov, smo pripravili nekaj idej, kako se povezati s svojimi so-študenti zunaj študijskih klopi. Pa si jih oglejmo.

Poskrbimo za svoje družabno življenje Prvi korak v družbo je najlažje narediti na kakšni zabavi. Fakultete vsako leto pripravljajo spoznavne večere in brucovanja in prav tam bomo najlažje srečali svoje kolege s predavalnice v dovolj neformalnem okolju, da se z njimi povežemo tudi zunaj študijskih klopi.

Športajmo! Če smo v preteklosti bili dobri v kakšnem športu, a ste zavoljo pomanjkanja časa ob študijskih obveznostih treninge opustili, je študentska rekreacija edinstvena priložnost, da svojo gibalno ljubezen obudimo in osvežimo. Dodana vrednost ekipe somišljenikov ne bo prinesla le gibanja, ki je zelo zdravo, ampak tudi nova poznanstva in zveze. Da bi jih še bolj utrdili pa se nikar ne izognimo po-rekreacijskemu druženju ob soku ali podobni osvežilno-regeneracijski pijači.

Drugi družabni dogodki, ki se jih je priporočljivo udeleževati Če nismo ravno eni tistih, ki jim je ples in žur do jutranjih ur pisan na kožo in nas športna dejavnost bolj ogroža kot osrečuje, bomo somišljenike iz študentskih vrst lažje našli pri kakšnih prostočasnih dejavnostih; interesnih ali debatnih skupinah, “krožkih”, neformalnih izobraževanjih itd. Študentski klubi razpisujemo različne dogodke, ki se jih lahko udeležimo. Sploh pri KŠOC-u smo zelo dejavni in maksimalno skrbimo, da se za celjsko mladino vedno kaj dogaja. Preveri naše dogodke in se nam pridruži!

Pa še bonus nasvet: Bodimo pristni in ne manipulirajmo, da bi dobili pozornost Psihologi pravijo, da vsi iščemo pristnost. V sodobnem svetu, kjer se dnevno srečujemo z lažnimi novicami, dezinformacijami in drugimi zgodbami, ki že na daleč ne držijo vode, je pristnost osvežitev, ki vsakogar spravi v boljšo voljo. Biti pristen ni ravno zahtevno, se pa kmalu pojavi problem, kako biti dovolj samokritični, da bi nehali delovati manipulativno. Kajti prav manipulacija je tisto, kar nas učijo od malega. In bolj dovzetni jo hitro usvojijo, še hitreje pa prepoznajo. Zato se poskusite v družbi malo opazovati in analizirati svoje obnašanje. Je res tako pristno, kot bi si želeli? ;)

Upamo, da vas bodo naši mali nasveti le prepričali, da je vredno - in nič kaj naporno - nekaj svojega prostega študijskega časa investirati tudi v širjenje svojega družbenega kroga. Vsekakor zagotavljamo, da boste tako spoznali množico zanimivh ljudi, ki počnejo zanimive reči, sklenili marsikatero prijateljstvo ali pa celo spoznali ljubezen svojega življenja. Morda že na našem koncertu Celje Open AIR, ki ga konec meseca pripravljamo v sodelovanju z barom Pišek na Lopati pri Celju.

Comments


bottom of page