top of page

Nepovratna denarna pomoč ob podražitvi bonov

Fundacija Študentski tolar je odprla poziv za blažitev posledic podražitve študentske prehrane. Vsi socialno ogroženi posamezniki s statusom študenta lahko predložijo vlogo za povračilo razlike.

Vir slike: Unsplash


Dvig cen subvencionirane študentske prehrane


Veliko ponudnikov subvencionirane študentske prehrane je z novim letom dvignilo cene. Razlog je tudi dvig maksimalne vrednosti študentskega obroka, ki je omogočil, da namesto 7 evrov cena obroka z vključeno vrednostjo subvencije znaša 9 evrov. Sicer se je s 1. 1. 2023 dvignila tudi višina subvencij, vendar ne za sorazmerni delež. ŠOS za slednjo že poziva k dodatnemu izrednemu dvigu, prav tako je 10 % povišanje subvencij načrtovano za marec 2023. Vendar to kljub vsemu v času draginje verjetno ne bo dovolj za vse, sploh pa ne za študente v socialni stiski.


Fundacija Študentski tolar obljublja povračilo razlike


V najslabši situaciji so se zaradi dvig cen študentskih obrokov znašli prav socialno ogroženi študentje in študentke. Njim je fundacija Študentski tolar namenila poseben poziv, v katerem socialno ogrožene študente vabi, da izpolnijo dokumentacijo za pridobitev povračila razlike, nastale zaradi povišanja cen obrokov. Povračilo znaša skupen znesek vseh razlik od 2022 pri bonih, vnovčenih od 1. 1. 2023 do 31. 3. 2023. Vsi, ki izpolnjujete pogoje, lahko do 31. 3. 2023 pošljete svojo vlogo, ki zajema prijavni obrazec in pisno prošnjo. Oboje pošljete po e-pošti na info@studentski-tolar.si ali priporočeno po navadni pošti na naslov: Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, Pivovarniška 6, 1000 Ljubljana.


Več lahko preverite v besedilu razpisa.

Comments


bottom of page