top of page

Novi razpisi za štipendije Ad Futura

Razpisi za štipendiranje pod skupnim imenom Ad Futura, namenjeni različnim oblikam študijskega udejstvovanja v tujini za leto 2024, so objavljeni.


Vir slike: Unsplash


Študij v tujini je lahko finančno zahteven zalogaj. Da bi si ga lahko najbolj perspektivni dijaki in študentje privoščili, skrbijo štipendije Ad Futura. Sklad je konec prejšnjega leta objavil nove javne razpise, v katerega so zajeti štipendijski programi. Preverite jih in najdite pravega zase.


Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2024


Vsi, ki se udeležujete programov na do- ali podiplomskih študijskih programih v tujini za pridobitev formalno veljavne izobrazbe, lahko pridobite šolnino v višini nepokritega deleža šolnine ter za življenjske stroške. Vloge lahko oddate najkasneje do petka, 29. marca 2024. Vse podrobnosti boste našli v objavi sklada.


Štipendija za študijske obiske dijakov in študentov v tujini za leto 2023


Ste se ali se boste letos odpravili na študijski obisk v tujino, ki ga boste lahko uveljavili kot del izobraževalnega programa na matični instituciji v Sloveniji? Potem je ta razpis za vas. Velja za vse obiske v tem študijskem letu, ki so se pričeli najprej 1. 9. 2023 za dijake ter 1. 10. 2023 za študente oz. najkasneje 31. 8. 2024 za dijake in 30. 9. 2024 za študente. Rok za oddajo prijave je 30. 9. 2024. (Preverite več.)


Štipendije za sodelovanje dijakov in študentov na tekmovanjih v tujini za leto 2023


Prav ste prebrali - štipendijo Ad Futura lahko prejmete tudi za udeležbo na tekmovanju iz znanja ali raziskovanju v tujini. Razpis velja za dijake, študente in njihove mentorje, tako za skupinsko kot individualno udeležbo na tekmovanju iz znanja ali raziskovanja, izvedena od 1. 1. 2023 do 30. 9. 2024. Preverite, če tudi sami sodite med primerne kandidate in oddajte svojo prijavo do 4. 10. 2024.


Štipendije za študijske obiske študentov v okviru programa Erasmus+ 2023


Po novem v sklop štipendij Ad Futura sklad uvršča tudi program Erasmus+, ki je med najbolj prepoznavnimi in najbolj promoviranimi študijskimi obiski v tujini. Velja za vse študente, ki se odpravijo na izmenjavo po pogojih Erasmus+, vendar pa mora na razpisu uspešno kandidirati “visokošolska izobraževalna ustanova v Republiki Sloveniji ali akreditiran konzorcij za program Erasmus+, ki je nosilec ustrezne Erasmus listine za terciarno izobraževanje (vir)”. Študenti, ki se v program uvrstijo, so avtomatsko upravičeni do financiranja po pogojih programa.


Drugi programi Ad Futura


V okviru sofinanciranja študija v tujini Ad Futura lahko kandidirate tudi za naslednje, manj znane programe:

Comentarios


bottom of page