top of page

Novo leto, novi jaz!

Boljše ocene, lepša postava, več denarja. Ah, dajte no. Kaj če bi letos raje naredili nekaj na čustvenem in družbenem področju? Morda so prav nematerialne zaobljube tiste, ki vam bodo narisale nasmeh na obraz.


Vir slike: Unsplash


Obrat zemlje okrog sonca simbolično prinaša nove začetke. Od tod verjetno tudi ideja za novoletne zaobljube. Letos bi vas radi spomnili na čisto vsakdanje, a jih zaradi te simbolike morda začnemo uresničevati prav s prehodom v 2024. Upamo, da se boste našli v njih tudi vi in da vam bo uspelo z njihovim izpolnjevanjem prispevati k prijetnejšemu in bolj polnemu življenju vas in vaših bližnjih.


Ideje za malo drugačne novoletne zaobljube za leto 2024


V novem letu za bolj polno življenje namesto materialnih dobrin poudarjajmo naslednje osebnostne lastnosti:

  • Sočutje, človečnost in prijaznost so vedno dobrodošle, sploh danes, ko družbene razlike postajajo čedalje večje in je solidarnost tista, ki jih premošča vsaj v majhni meri.

  • Spontanost, navdušenje in dobrovoljnost ne bodo risali nasmehov le na naše obraze, ampak bodo poskrbeli, da z njimi “nalezemo” še vse okrog nas.

  • Ustvarjalnost in vedoželjnost sta tisti vrlini, ki bi jih morali negovati neglede na starost. Če se vsak dan naučimo nekaj malega, bomo vsak dan vsaj malo bogatejši.

  • Pogum in raziskovalni duh nam bosta pomagala premagati strahove, zaradi katerih je morda naše življenje bilo težje ali manj izpolnjujoče.

  • Samodisciplina in vztrajnost pa bosta prinesli vse zgoraj našteto, pa tudi še kakšno dobro oceno in evro več, mar ne? 😉


Če bomo torej kot novoletne zaobljube izbrali negovanje katere od zgornjih osebnostnih lastnosti, nam kaj lahko pride v navado in doprinese k naši osebnostni rasti. Morda celo lahko rečemo, da pri utrjevanju pozitivnih navad lahko hitro pridobimo še kakšno drugo korist, ki bi jo sicer dosegli z več napora ali pa sploh ne. Zato letos pričnimo “v sebi” namesto, da si za merilo izpolnitve novoletne zaobljube dajemo podobo v ogledalu ali na Instagramu.


Kaj pa vi? Katere novoletne obljube bi izbrali? In kako dolgo mislite, da bi se držale? No, slednje niti ni pomembno. Pomembno je, da nekje začnemo, da vsaj poskusimo. Kdo ve, morda nam pa prav tokrat uspe.

Comments


bottom of page