top of page

Novo študijsko leto se je komaj začelo, pa so za nami že številni dogodki

Ena od glavnih nalog našega kluba študentov je organizacija dogodkov za mlade Celjane in Celjanke ter vse druge zainteresirane. Tisti, ki nas spremljate na Facebook-u, veste, da je za nami pester začetek študijskega leta. Preverite, kaj vse smo počeli …

Predstavljamo vam nekaj dogodkov preteklega meseca

Zadnji septembrski vikend smo imeli še eno delavnico iz serije “Zaupnice”, ki odpirajo tabu teme. Govorili smo o telesu in samopodobi, kjer smo najprej z znanstvenega vidika pogledali na tematiko, nato pa v skupni debati obravnavali osebne zgodbe, si izmenjali izkušnje, mnenja in se vsaj za čas delavnice zbližali na medosebnem nivoju ter tako vzpostavili prav posebno energijo. Z nami je bila Adela Vlašič Tovornik, univ. dipl. psihologinja in specializantka integrativne psihoterapije.

Ali ste vedeli, da v MCC kavarni organiziramo tudi snemanja bendov? 5. oktobra je z nami bil Martin Ramoveš Band, ki ga sestavljajo vokalist in kitarist Martin Ramoveš vokal, basist Marko Petrič in bobnar Luka Drobnič. Na snemalnem večeru sta se skupini pridružila še Tina Petrovčič kot spremljevalna vokalistka in Žiga Lovšin na klaviaturah in klavirju. Snemanja potekajo redno, zato le spremljajte našo FB stran in ostanite na tekočem. Vstopnine so simbolične, kakovost glasbe pa zelo pristna. Naslednji BA kanal, kot s skupnim imenom pravimo tem dogodkom, bo potekal 9. novembra. Preverite, kdo bo igral in se nam pridružite.

V oktobru smo obhajali tudi 15. rojstni dan kluba. Mnogi ste se nam pridružili na akustičnem koncertu NUDE s simfoničnim orkestrom ter kasneje na “after-zakuski” z Andy DJ-jem. Naša rojstnodnevna zabava je potekala v narodnem domu, vsi člani kluba ste imeli vstop prost, za ostale smo, kot vedno, poskrbeli za ugodne vstopnice.

Sodelujemo tudi z Vokalnim BK Studiem. Ponovno smo 17. oktobra “odprli mikrofon” (orig. "Open Mic večer") vsem, ki bi želeli preizkusiti svoje pevske potenciale in izraziti glasbene ambicije. Naši soorganizatorji iz znane in uspešne lokalne šole petja vsem nastopa željnim omogočajo spremljavo na klavirju (pianist) ter akustično kitaro. Sliši se super, kajne? Upamo, da se na kakšnem vidimo.

Glasba se zdi kar rdeča nit naših dogodkov, saj smo 18. 10. nadaljevali še s klubskim maratonom. Kaj sploh to je? Tisti, ki še niste nikoli prišli in si ga ogledali, to morate storiti. Sploh sedaj, ko veste, da je to večer, poln glasbe (še) neodkritih glasbenikov z velikim potencialom. Dogodek vsebinsko oblikuje Radio Študent, ki s takšnimi dogodki skrbi za “pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključno prvo medijska in infrastrukturno podporo njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj”. Ste pripravili svoja sveže glasbe željna ušesa na naslednjega?

Zadnji, a ne najmanj pomemben dogodek KŠOC tega meseca je bil koncert Hamo & Tribute 2 Love. Glasbeniki, ki jih že poznamo z domačih radijskih valov, so nam pripovedovali svojo ljubezensko zgodbo skozi glasbo, in tako smo jo začutili tudi mi. Če ste se nam pridružili, ste verjetno tudi vi kakšen verz “zategnili” zraven in občutili pozitivno energijo prijetnega akustičoglasbenega vzdušja.

Uf, ko pogledamo nazaj, se dogodkov, organizacije, druženja in predvsem dobre energije zdi še veliko več, kot se nam je zdelo, ko smo tale oktober načrtovali. Upamo, da smo s tem kratkim skokom v zgodovino meseca dni prepričali tudi vas in da se kmalu vidimo. Ne pozabite, da boste na tekočem, nas spremljajte tudi na Facebook strani KŠOC!

댓글


bottom of page