top of page

Odlična priložnost za pedagoške izkušnje

Socialna in zdravstvena letovanja za otroke imajo pri nas dolgoletno tradicijo, katere pomemben del so vzgojitelji-animatorji. Pa si vedel/a, da jih organiziramo tudi v naši mestni občini? Če se jim želiš pridružiti, preveri pogoje za izbor in se prijavi v Klub vzgojiteljev.

Vir slike: Unsplash


Celjski dom Baška vsako leto organizira letovanja za vse; predvsem pa za tiste, ki si jih sicer morda ne morejo privoščiti. Pri tem sodelujejo mnogi predani posamezniki od organizatorjev in sezonskih delavcev do vzgojiteljev, animatorjev in učiteljev plavanja. Skrbniške vloge v veliki večini prevzamemo študentje in polnoletni dijaki, ki se prijavimo kot prostovoljci, pri tem pa smo deležni finančne nagrade ter neprecenljivih praktičnih izkušenj z najmlajšimi.


Delo vzgojitelja-animatorja v počitniških kolonijah


Preživljanje počitnic z otroki se sliši kot naporna in zahtevna izkušnja, ki pa je po drugi strani izjemno izpolnjujoča in navdihujoča. Pričarati nasmeh na obraz tistih, ki bi ga morali nositi ves čas, a jim žal okoliščine to dostikrat preprečujejo, je izjemno doživetje, ki se vsakomur zapiše v srce. Tisti, ki so že včlanjeni v Klub vzgojiteljev Celjskega doma Baška, to dobro vedo, saj se kot prostovoljci redno vračajo k programom letovanj za socialno ogrožene otroke in otroke z zdravstvenimi težavami.


Kdo se lahko pridruži in kako?


Formalni pogoji za delo vzgojitelja-animatorja zajemajo polnoletnost (še bolje starost nad 21 let), udeležbo na potrebnih izobraževanjih (pedagoško znanje, prva pomoč), sodelovanja pri pripravi in izvedbi programa dela, pa tudi udeležbo na srečanjih in roditeljskem sestanku. Vsi kvalificirani interesenti se lahko prijavijo z izpolnitvijo prijavnice, v kateri navedejo svoje podatke, želen termin udeležbe in druge dodatne kvalifikacije. To so: pretekle izkušnje, študij pedagoške smeri, plavalni tečaj za učitelja ali reševalca iz vode ter drug reference. Vse to vam bo prineslo dodatne točke za uvrstitev na termin, ki ste ga izbrali.


Kaj prejmem kot vzgojitelj-animator?


Kot rečeno, v življenju obstajajo neprecenljive nagrade za prostovoljno delamo. Za to trditvijo v klubu KŠOC, ki ga prav tako “poganja” mnogo prostovoljcev, trdno stojimo. Vendar pa družbeno udejstvovanje tukaj ne bo nagrajeno le z neotipljivimi povračili, ampak vsakemu udeležencu poleg bogate 10-dnevne izkušnje ter plačanega bivanja na eni najlepših hrvaških plaž Baška na otoku Krku pripada tudi:

  • formalna referenca,

  • možnost priznanja 80 opravljenih ur za pedagoško prakso ter

  • simbolično plačilo v vrednosti 160 evrov neto oz. 275 evrov bruto.

Če izpolnjuješ pogoje in te je zamikalo 10 poletnih dni sonca, morja in družbe razposajenih otrok, preveri še več informacij in se čim prej vključi v Klub vzgojiteljev v Celjskem domu!


Comments


bottom of page