top of page

Odprta je predprodaja vozovnic za študente, cene so enake lanskim

Od sobote, 21. 9. 2019, lahko oddate pisno vlogo in v predprodaji kupite subvencionirano vozovnico za novo študijsko leto. Preverite korake do svoje nove študentske vozovnice za javni promet za študijsko leto 2019/2020 in se izognite čakalnim vrstam. Postopek lahko opravite osebno na enem od prodajnih mest ali pa elektronsko.

Predprodaja študentskih vozovnic je odlična priložnost, da preskočite čakalne vrste. Sploh če se odločite za spletni nakup. Postopek je zelo podoben lanskemu, le da letos ni potrebno priložiti potrdila o vpisu. Vlogo za subvencijo lahko oddate tudi elektronsko, preko spleta pa lahko kupite tudi samo vozovnico. Le kartico IJPP boste morali prevzeti osebno. Če jo že imate, pa uporabite kar tisto.

Spletni postopek prijave za študentske subvencionirane vozovnice za javni promet

1. Izpolnitev vloge za subvencionirano vozovnico Študentom in dijakom, ki so najmanj 2 km oddaljeni od kraja študija, pripada subvencionirana vozovnica za javni potniški promet. Da jo pridobite, morate vlogo izpolniti na e-upravi ali jo prenesete in izpolnite kar lokalno na računalniku ter jo natisnete.

2. Oddaja vloge za subvencionirano vozovnico Vlogo oddate elektronsko, če imate ustrezno potrdilo oz. certifikat za elektronski podpis vloge. Ker so dostikrat takšni sistemi kompleksni, prej preverite, če vaše digitalno potrdilo res ustreza. V kolikor ne, se lahko še vedno pridružite ostalim, ki svojo vlogo oddajajo osebno na lokacijah nakupa oz. prevzema subvencionirane vozovnice IJPP.

3. Nakup subvencionirane vozovnice Tudi nakup boste lahko opravili preko spleta. Pazite le, da ga izvedete pravilno (potrebovali boste aktivirano IJPP kartico - to storite s pomočjo svojega digitalnega potrdila ali z aktivacijsko kodo, ki jo dobite na prodajnem mestu IJPP). Vozovnico plačate s kreditno kartico preko spleta. Če boste tudi ta korak izvedli uspešno, boste 30 minut po nakupu že lahko validirali svojo vozovnico na avtobusu.

Kaj pa če še nimam kartice IJPP?

Če kartice IJPP še nimate, bo v vsakem primeru lažje, da po prvem koraku (izpolnitvi vloge) vse ostalo opravite kar na enem od prodajnih mest. V Celju lahko opravite nakup subvencionirane vozovnice in prevzem kartice na glavni avtobusni ali železniški postaji.

Commentaires


bottom of page