top of page

Organiziramo študentski tečaj za voditelja čolna

Ugoden tečaj za voditelja čolna po študentski ceni, ki ne ponuja le predavanj in demonstracije praktičnih veščin, ampak prinaša še vse druge potrebščine.

Izpit za voditelja čolna v zadnjih letih postaja ena bolj popularnih kvalifikacij, ki jih pridobivamo mladi. Sicer res ni nujno, da nam bo koristila v življenjepisu pri iskanju prve službe, bo pa prišla še kako prav, ko si bomo hoteli sposoditi plovilo, ki ga je potrebno upravljati z ustreznim dokumentom. Tako si bomo lahko privoščili še bolj zanimive počitnice, ob tem pa prihranili kar nekaj težko privarčevanih evrov, ki bi jih sicer namenili najetemu voditelju.


Zakaj bi opravljal tečaj za voditelja čolna?


Upravljanje vodnega skuterja, čolna ali jadrnice do 24 metrov zahteva ustrezno kvalifikacijo, torej opravljen izpit, ki vam prinese naziv voditelj čolna do 24 m. Začetek za uspešno prijavljen izpit je tečaj, na katerem spoznate vse teoretične zakonitosti, pravila, pa tudi praktične nasvete in vajo. Bistveno je, da je tečaj usklajen s pravilnikom Uprave RS za pomorstvo in da udeležence dobro pripravi na končno dejanje.


Ali moram za opravljanje izpita imeti/voziti čoln?


Pravzaprav ne. Izpit je sicer sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. A praktični del ne pomeni, da boste morali pred predstavnikom izpitne komisije dejansko voziti čoln (kot je to v primeru opravljanja izpita za avto), temveč boste morali znati zavezati vozle in obvladati navigacijske karte.


Ugoden tečaj za voditelja čolna prinaša vse potrebno


… za uspešno spremljanje predavanj in opravljanje izpita. Kaj vse pravzaprav morate vedeti, ko ste enkrat na vodi z motornim ali drugim plovilom, ki zahteva ustrezne dokumente? Aktivirati motor ali razpeti jadra ni dovolj, potrebno je tudi obvladati navtiko, vozle, poznati pravila in predpise za varno plovbo, na koncu pa seveda opraviti še izpit. Na slednjega vas bo odlično pripravil naš študentski tečaj za voditelja čolna, ki zajema naslednja znanja:

 • osnov navigacije,

 • osnov motoroznanstva,

 • mednarodnih pravila o izogibanju trčenju na morju,

 • osnov meteorologije,

 • mornarskih del in veščin ter

 • pomorskih predpisov.

Da boste vsa ta znanja lažje usvojili, ugodna cena študentskega tečaja vključuje:

 1. 10 ur z izkušenim strokovnjakom, ki se bodo izvedle v dveh sklopih po 5 ur.

 2. avtorski priročnik za voditelja čolna,

 3. dve navtični karti,

 4. šestilo in trikotnik in

 5. vrv za vajo vozlov.

Tečaj v vrednosti 90 evrov bo člane Kluba študentov občine Celje stal le 60 evrov! Tečaj bo potekal drugi vikend v marcu (11. in 12. 3. 2023) od devetih zjutraj do dveh popoldne. Prijave so obvezne, saj bo tečaj izveden v primeru vsaj 10 udeležencev oziroma največ 25.


Comments


bottom of page