top of page

Paintball po študentsko

Kamuflažna oblačila, čelade, pisane barve, zavzemanje tujega ozemlja … na kaj pa ti pomisliš, ko slišiš besedo paintball? Če se ti med ostalimi porodi tudi beseda zabava, potem se nam moraš pridružiti na študentskem paintballu.

Vir slike: Unsplash


Ali ste vedeli, da so igro paintball prvič odigrali že v zgornjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja? Ta zabavna in povezujoča timska doživetja so torej stara že več kot štirideset let in še vedno ena najatraktivnejših aktivnosti za vse generacije. Podjetja jih uporabljajo kot team-buildinge, nekateri v paintball dogodivščinah celo tekmujejo profesionalno, mi pa bomo za vas organizirali pravi barvni spopad ob Šmartinskem jezeru.


Nekaj dejstev o igri paintball


Vsi smo ga že kdaj preizkusili. Ali pa morda tudi ne? Tisti, ki bi se ga udeležili, ampak ne veste, kako točno poteka, le berite naprej. Morda vas nekaj dejstev o paintballu prepriča, da se končno opogumite.

  • Paintball je igra med dvema ekipama, katerih cilj je izločiti nasprotinke na način, da jih zadanejo z barvnimi kroglicami. Te se ob zadetku razpršijo in pustijo madež, ki označuje konec igre za pobarvanega igralca. Poleg odstranjevanja članov nasprotnikove ekipe in izogibanja njegovim kroglicam imajo običajno tekmovalci še kakšen dodaten cilj. Ali je to premagati poligon ali osvojiti ozemlje … Najpogosteje je potrebno priti do nasprotnikove zastavice in si jo prisvojiti. Ekipa, ki ji to uspe prvi, zmaga.

  • Paintball lahko igramo zunaj ali v zaprtih prostorih. Običajno se tekma dogaja v naravi, natančneje gozdu, kjer imajo tekmovalci veliko možnosti uporabe reliefa, rastja in drugih elementov okolja za taktiziranje.

  • Kljub prepričanju, da gre za boleč in nevaren šport oziroma aktivnost, je paintball manj nevaren od ameriškega nogometa ali celo golfa! Primerna oprema nam omogoči, da zaščitimo vse dele telesa, ki bi ob stiku z barvno kroglico bili znatneje poškodovani (čelada, ščitniki izpostavljenih delov telesa), prav tako pa je potrebno streljati z ustrezne razdalje. Vseeno se lahko ob zadetku pojavi tudi kakšna modrica, a vendar večje škode ne morete utrpeti. Seveda pa je potrebno biti tudi spreten pri gibanju v naravi.

  • Orodje, ki ga uporabljate za streljanje kroglic, imenujemo označevalci oz. “markerji”. Res spominjajo na pištole (nekateri proizvajalci tudi posnemajo obliko pravega orožja), vendar pa gre le za zbiralnik kroglic pod tlakom (običajno stisnjen zrak), ki ga s sprožilcem sprostimo in poženemo kroglico proti nasprotniku.


Smo te s to kratko predstavitvijo prepričali, da se nam pridružiš?


Študentski paintball bomo za vas v Prekorju pri Šmartinskem jezeru organizirali v soboto, 22. 4. 2023, ob 15.00. Redna cena izposoje opreme in prvih 100 kroglic: 20 evrov. Cena za člane KŠOC na dogodku pa le: 10 evrov! Prijavite se z sms-om na 040 199 051 (Luka), prijavnino pa poravnaj kar pred začetkom. Spremljaj tudi objave na Facebook-u, saj se lahko v primeru dežja dogodek prestavi!

Comments


bottom of page