top of page

Pazite na zdravje tudi v izpitnem obdobju

Izpite smo že vajeni opravljati na daljavo. Vseeno pa ponekod še vedno potekajo v predavalnicah. Tam moramo slediti ukrepom oziroma protokolom, ki so jih članice univerz pripravile za opravljanje izpitov v času koronavirusa.


Vir slike: Pixabay


Pomembno je, da ostanemo zdravi tudi med izpitnim obdobjem. Zato fakultete sicer razpisujejo izpitne roke za izvedbo izpitov, kjer so vsi udeleženi tudi “fizično” prisotni, vendar se je pri tem potrebno držati protokolov. Zbrali smo nekaj najpogostejših, ki jih navajajo različne fakultete, saj vas želimo z njimi spomniti, da je zdravje še vedno na prvem mestu.


Opravljanje izpitov na fakulteti v času koronavirusa


Izpit lahko opravljajo vse osebe, ki tudi sicer izpolnjujejo pogoje za prihod na fakulteto; zdravi, brez simptomov okužbe dihal oz. drugih znakov, ki bi lahko pomenili okužbo s koronavirusom. Seveda je potrebno biti brez znakov vsaj 14 dni, ob tem pa je potrebno tudi, da v teh 14 dneh pred izpitom tudi niste bili v stiku z okuženo osebo.


Naslednji že praktično standardni del protokola je pravočasno in pravilno vstopanje (ob označenih vhodih) ter izstopanje iz prostorov fakultete ter razkuževanje rok in nošenje maske. Masko je potrebno nositi tudi med izpitom.


Da čim bolj preprečite širjenje okužbe ter zaščitite sebe in druge, pazite tudi na količino svojih osebnih predmetov, ki jih prinesete na izpit. Protokoli fakultet apelirajo, da vzamete le najnujnejše in pri pisanju izpita uporabljate zgolj svoje pripomočke, ki jih ne puščate v prostorih fakultete, saj tako zmanjšate možnost prenosa virusa, če bi morda pred izpitom nevede bili v stiku z okuženo osebo.


Pri opravljanju študijskih obveznosti se je še vedno potrebno držati razdalje, ki velja za zaprte prostore. Zato so organizatorji izpitov marsikje označili mesta v predavalnicah, kjer je dovoljeno sedeti, da se med posameznimi kandidati še lahko ohranja varna razdalja.


Protokol za opravljanje izpitov in drugih študijskih obveznosti se na posameznih fakultetah razlikuje, zato vedno prej preverite tudi aktualne objave vaše fakultete.


Comentarios


bottom of page