top of page

Po enotno vozovnico za vlak in avtobus letos kar na splet

Čez teden dni bo študentom in dijakom na voljo spletna aplikacija za oddajo vloge enotne subvencionirane vozovnice. Tako lahko pričakujemo veliko krajše čakalne vrste pri ponudnikih subvencioniranega prevoza in hitrejši postopek pridobitve.

Zadnjič smo pisali o potrdilu o vpisu ali potrjeni vlogi, potrebni za oddajo vloge za subvencionirano vozovnico za javni prevoz. No, sedaj potrjevanje nebo potrebno, ker vlogo po novem lahko oddamo kar preko spleta, podatki pa se preverijo neposredno iz elektronskih uradnih evidenc. Sistem bo na voljo od 21. avgusta 2017.

Kaj potrebujem za elektronsko oddajo vloge enotne vozovnice?

Kot za večino drugih spletnih postopkov tudi tu potrebujete digitalno potrdilo oz. podpis. Štejejo digitalna potrdila sigen-ca, postar-ca, halcom in nlb - morda katerega že uporabljate za spletno banko. Če potrdila še nimate, ga enostavno naročite na https://www.sigen-ca.si, kjer je brezplačno na voljo vsem državljanom RS.

Vpis v aplikacijo za oddajo vloge z digitalnim potrdilom nam prinaša še eno prednost - podatki se na podlagi potrdija izpišejo sami. Izberete le še vstopno in izstopno postajo ter program, ki ga obiskujete in vloga je izpolnjena. Oddate jo s prej omenjenim digitalnim potrdilom in po pridobitvi kode za nakup preko enega od ponudnikov LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje to kodo tudi vnovčite.

Sam nakup in plačilo lahko prav tako opravite preko spleta in se popolnoma izognete pisarni avtobusne ali železniške postaje, saj se bodo vožnje naložile same ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP. Razen če je to vaša prva vozovnica, potem jo boste morali iti prevzeti osebno. Nekaterim pa je pač ljubše od elektronskega plačilo “po starem”. Tudi tega lahko vsi izvedete pri ponudniku prevoza in tam prevzamete oz. napolnite svojo vozovnico.

Opmerkingen


bottom of page