top of page

Poletje v Celju - lokalno je TOP!

Mnogi komaj čakajo poletje, da nekam gredo. Mi pa komaj čakamo poletje, da se začne dogajati v našem mestu! Različni zavodi, društva in druge organizacije nam pripravljajo raznolika dogajanja … ali že veste, kaj vse lahko letos počnemo skupaj v našem knežjem mestu?

Poleti se celjski trgi in ulice pošteno razgrejejo - pa ne le zaradi visokih temperatur, temveč tudi zaradi stalnega poletnega dogajanja za vse želje in okuse. Naši “sosedje” v MCC ves čas poleg kave kuhajo še marsikaj zanimivega - da boste na tekočem z dogodki, se le oglasite. Ali pa pridite na našo info točko in skupaj bomo poiskali kakšen letak ali prospekt z dogodki, ki vas bi utegnili zanimati.

Vas bolj zanima zgodovina? Šport? Druženje? Koncerti? Za vsakega se kaj najde, le malo je treba prisluhniti in pogledati …

Poletno kulturno dogajanje v Celju

Če še kdo slučajno ne ve, smo ravno prejšnji teden uspešno zaključili Celje Fokus z bogatim spremljevalnim programom - večina razstav je še vedno na ogled, zato vabljeni! V naslednjih dveh vročih mesecih nas čakajo še mnoga predavanja, delavnice, debate, pa tudi vodenja po naših muzejskih zbirkah in drugih razstavah. Ste vedeli, da lahko na Celjskem gradu čez vikende tudi opazujete “živo zgodovino”, saj se bo ob teh dnevih (če ni kakšnih drugih prireditev) ves čas na gradu vse dogaja kot v času vitezov in princes?

Aktivno poletje v Celju za mlado in staro

Naše mesto vsako leto poskrbi za pestro počitniško dogajanje za naše najmlajše na Mestni plaži, v knjižnici, v muzeju pri lisjaku Hermanu ... Mi, malo manj najmlajši, pa se raje odpravimo na kakšen pohod ali pa kar na brezplačno vadbo joge v mestni park. Paše nam tudi ohladitev na celjskem bazenu. Omenimo še mestni gozd in z njim drevesno hišo, ki kar kličeta na prijeten sprehod v naravi.

Pravi Celjan gre vsaj na en poletni koncert v domačem mestu!

Mi smo se v poletje vrgli s kultnim Celje Open Air. Vi pa ta vikend lahko še ujamete dve predstavi Veronike Deseniške na Celjskem gradu. Tudi sicer se nam obeta še obilo brezplačnih koncertov na že znanih lokacijah pri celjskih kavarnah in na trgih.

Če bi naštevali in opisovali vsak dogodek posebej, ne bi končali danes, zato vas vabimo, da si več o Poletju v Celju preberete sami - ali pa se kakšen večer enostavno le odpravite po mestu in sigurno vas bo kaj pritegnilo.

Se vidimo!

Comments


bottom of page