top of page

Poletje v ZDA za nove izkušnje

Študentske poletne programe dela v ZDA vsako leto koristi več študentov. Trend spodbuja tudi slovenska organizacija, ki mladim pomaga pri pridobitvi potrebne dokumentacije in postopku pridobitve poletnega študentskega dela. Če tudi vi razmišljate o poletnem skoku čez lužo, da pridobite izkušnje, navežete nove stike, utrdite znanje angleščine in tudi kaj zaslužite, le nadaljujte z branjem - in se nam pridružite na prihajajočem dogodku.

Vir slike: Unsplash, avtor: Ian Schneider

Poletno delo v ZDA za študente je postalo že pravi trend. Dobra organizacija, navdihujoče izkušnje in informativno-formalna podpora nekoč zahtevne postopke praktično “rutinizirajo” in omogočajo, da se čedalje več slovenskih študentov lahko odpravi na preizkus svojih ameriških sanj. O tem pričajo blogi udeležencev in njihova pričanja na predstavitvah poletne izkušnje dela na “novi celini”.

Postopek prijave ni enostaven, a je lažji, če imate dovolj informacij

… ki jih nudi posebna ameriška agencija, namenjena prav rekrutiranje študentskih delavcev za poletna dela, imenovana CCUSA. Pri nas jo predstavlja en slovenskih javnih prevoznikov s potovalno agencijo. Narava takšnih delovnih razmerij je začasna, in sicer natančno za čas študijskih počitnic na naših univerzah, pri čemer pa mladi delavci, ki v ZDA pridejo iz tujine, vizo dobijo za mesec dni več, da si “obljubljeno deželo” pogledajo še kot turisti. Sliši se torej dobro - 4 meseci plačanega dela in 1 mesec dopusta daleč od doma in med drugimi mladimi s celega sveta, s katerimi lahko navežeš stike.

Pridobitev vize poteka po utečenem postopku, o katerem si lahko več ogledate v dokumentu na povezavi. Našli boste tudi podatke o pogojih pridobitve, kot so časovni okvirji dela in strošek postopka. O tipih programov, na katere se lahko prijavite, smo že pisali in so še vedno na voljo.

Za vse, ki se za poletno delo v ZDA zanimate podrobno in tudi tiste, ki vas samo “firbec matra”, pa ta petek, 15. 11. 2019, v MCC organiziramo dogodek z naslovom Summer to remember: work in the USA. Pridružite se nam in preverite vse potrebne informacije ter prisluhnite tistim, ki so tovrstno izkušnjo že doživeli.

Σχόλια


bottom of page