top of page

Polno opremljeni za zimo in sneg

Ja, seveda. Kdaj smo pa že bili. Vedno znova nas preseneti madež na puhovki ali luknja v zimskih čevljih. Kaj je vse tisto, kar lahko pozabimo, dokler nismo soočeni z dejstvom, da to potrebujemo? Nadaljujte z branjem, da vas spomnimo vsaj na najnujnejše zimske potrebščine, ki smo se jih pravočasno spomnili tudi mi …

Vir slike: Unsplash, avtor: Naitian (Tony) Wang

Bistvene stvari, ki jih potrebujemo, da se polno opremimo za sneg

Preverimo, če naša zimska bunda ali plašč še nimata kakšne luknje od molja in če sta od lanske sezone že srečala detergent za perilo in vodo (oziroma čistilnico). Kaj pa zimski čevlji? So lanski še vredu in še ne puščajo vode? Kajti, ko pride plundra, bomo stopali praktično po vodi - ali pa ledu. Zato je dobro tudi, da imamo še nekaj “profila” na podplatih in da naša zimska obutev tudi v primeru poledice čim manj drsi.

Pelerine, dežniki, lopate za odmetavanje snega in metlice ter strgala za avtomobilska stekla nam znajo priti še kako prav. Da ne govorimo o rokavicah, šalih in kapah … če slednji v novembru še niso postali vaši najboljši prijatelji, se bo priložnost za boj proti snežnim vremenskim razmeram pokazala baje že v prvi polovici decembra. Zato le brž prebrskat omare!

Še nekaj drugih pripomočkov, ki vam utegnejo koristiti v zimskem času

Robci, čaji, dodatne odeje, debele (hlačne) nogavice, termofor in citrusi se nam bodo pomagali boriti proti virusnim tegobam, ki nas nadlegujejo že od začetka študijskega leta. Zunaj razne prehladne, nahodne, "gripaste" ali druge klice sicer ne bodo imele ravno idealnih pogojev, se bodo pa z veseljem nakopičile v množično obiskanih zaprtih prostorih, kot so predavalnice, nakupovalni centri, gostinski lokali … kjer jih lahko staknemo tudi sami.

Ja, december mora vendar biti tudi vesel! Seveda, zato je treba preveriti še seznam prijateljev, ki jih je treba srečati in dogodkov, kjer bi se lahko pozabavali. Za druženje v domačem vzdušju pa pride prav tudi zaloga dovoljšnjega števila skodelic za čaj ali kakšno drugo vročo pijačo ter ponev za palačinke in seveda kakšna aktualna družabna igra. Škodi ne niti velika košara z napisom “tukaj odloži svoj ugasnjen pametni telefon”. Saj se spomini lahko ustvarjajo tudi, če jih ne snemamo in objavljamo non-stop na družbena omrežja. ;)

Ne pozabimo na ostale z manj sreče ...

Še ena od bistvenih stvari, ki jih ne smemo pozabiti v prihajajočem hladnem obdobju, je, da vsi nimajo sreče kot mi. Zato je prav, da med brskanjem po stvareh, ki jih potrebujemo, izbrskamo tudi tiste, ki jih ne in jih podarimo manj privilegiranim. V Celju še vedno obstaja kotiček, kjer lahko odložimo svoja stara oblačila ali pa jih podarimo kar osebno tistim, za katere vemo, da bi jim prišli prav. Se strinjate?

コメント


bottom of page