top of page

Pomembni datumi za študentsko prehrano

Kdaj bo študentska prehrana spet na voljo, kateri je zadnji dan za oddajo ponudb na razpis za ponudnike študentske prehrane, od kdaj naprej si lahko uredimo ali podaljšamo študentsko prehrano in do kdaj moramo to storiti, da bomo z začetkom naslednjega študijskega leta lahko normalno koristili subvencijo, si preberi v tem prispevku.

Vir slike: Pixabay

Študentska subvencionirana prehrana ima velik pomen za študente, saj jim omogoča vsaj en kakovosten obrok med delovniki. Letos je bilo koriščenje prehrane med obdobjem epidemije zelo omejeno, mnogi mladi so se takrat tudi vrnili iz študijskih središč domov, kjer prehrane zaradi pomanjkanja lokalnih ponudnikov niso mogli koristiti. Sedaj ko se, vsaj tako je videti, vse vrača v normalne tire, tudi študentska prehrana s študijskim letom pričenja z novim ciklom razpisov za ponudnike ter vpisov in podaljšanj koriščenja za študente.

Koriščenje subvencionirane študentske prehrane zopet omogočeno 16. avgusta 2020

Študentsko prehrano smo letos lahko koristili do konca julija, saj se je običajna prekinitev možnosti koriščenja skrajšala samo na prvo polovico avgusta. Ponovno bo študentska prehrana na voljo od vključno 16. avgusta 2020, ko bomo zopet lahko uporabljali subvencijo ob študentskih obrokih.

Ponudniki subvencionirane prehrane se lahko prijavijo do 24. 8. 2020

Razpis za ponudbo subvencionirane študentske prehrane za leti 2021 in 2022 bo odprt do vključno 24. 8. 2020. Ponudniki, ki se prijavljajo, morajo izpolnjevati osnovne pogoje, kot so ustrezna registrirana dejavnost in izpolnjevanje davčno-finančnih zahtev ter obvez. Še bolj pomembne so vsebinske zahteve, ki se v prvi vrsti nanašajo na splošno opremljenost lokalov, v drugi pa na kakovost sestavljenih študentskih obrokov, za katere lahko pridobijo sredstva.

Vpis v sistem študentske prehrane ali podaljšanje koriščenja študentske prehrane

Vsi, ki že izpolnjujete pogoje za podaljšanje ali vpis v sistem za koriščenje študentske prehrane v naslednjem študijskem letu, se pripravite. Že s 1. septembrom 2020 se lahko oglasite v naši pisarni, kjer je tudi “Prehranska točka”! S sabo prinesite vse potrebno in uredite formalnosti do konca naslednjega meseca, da se izognete gneči.

Comments


bottom of page