top of page

Popestritev počitnic s študentsko delovno brigado

Pridružite se Študentski delovni brigadi in pustite svoj pečat v študentskem prostovoljstvu. Ob koristno opravljenem delu se tudi letos veselimo dobre družbe, sproščenega vzdušja in pozitivne energije mladih so-prostovoljcev.


Po letu brez tradicionalnega prostovoljnega tedna lani v Hrastnik


Poleg 6 delovišč, 36 študentov in izjemne delovne vneme po letu pavze so lansko delovno brigado v Hrastniku popestrili tudi vremenski izzivi. Slednjim navkljub so mladi prostovoljci uspešno obnovili in prebarvali Čebelarski dom, uredili pešpot od Hrastnika do Dola pri Hrastniku, markirali in uredili planinske pešpoti, obnavljali tenis igrišča, čistili brežino in na novo prebrusili in pobarvali ograjo od naselja Aleša Kaple do Glasbene šole Hrastnik. Kako je potekala 22. delovna brigada 2021, si lahko ogledate in preberete v objavi na uradnem spletnem mestu.


Študentska delovna brigada gre z optimizmom naprej!


Lanska študentska brigada je bila še posebej očiten znak, da se bo prostovoljno delo mladih kljub prekinitvam zaradi neizogibnih okoliščin nadaljevalo. Optimizem, ki ga prinaša in pušča za sabo, je pomemben del družbenega dogajanja na slovenskih tleh, ki se ga zavedajo tako organizatorji kot udeleženci. Če se tudi sami prepoznate kot del tega študentskega prostovoljnega projekta z več kot 20-letno tradicijo, nikar ne oklevajte in se s prijavo pridružite letošnji ŠDB.


Kaj, kdaj in kje bo Študentska delovna brigada potekala letos?


ŠDB Ormož bo to poletje potekala od 18. do 25. julija 2022. Triindvajseta zapovrstjo bo osredotočena na pokrajino, ki je prostovoljci v zgodovini tega projekta še niso obiskali. Pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru in idejnega vodja Zorana Kačičnika bo delo študentskih brigadirjev prvič potekalo v severovzhodnem delu Slovenije z nižinsko in gričevnato pokrajino. Ormož si sigurno zasluži, da uredimo njegove kulturne, naravne in družbene spomenike ter površine, namenjene športu in gibanju. Ste za? Preverite še več informacij, pridružite se in postanite študentski brigadirji tudi vi!

Comments


bottom of page