top of page

Prej izpolniš vlogo, prej dobiš solidarnostni dodatek za študente

Vloge za pridobitev solidarnostnega dodatka za študente so že na voljo. Čeprav smo sprva upali, da bomo denar na naše račune prejeli samodejno, je potrebno za izplačilo v višini 150 evrov oddati vlogo. Kako jo oddati pravilno in pravočasno, preverite tukaj …

Vir slike: Unsplash

Malo nas je že držala panika, ko smo ugotovili, da elektronska vloga le nekaj dni pred predvidenim rokom za oddajo še ni bila na voljo. Sedaj je vloga končno objavljena, vendar brez časovnega roka. Je pa dobro, da vlogo izpolniš čim prej, saj to pomeni, da bodo tudi sredstva prej na računu. Preberi si navodila in klikni velik gumb - vse na strani e-uprave.

Če nisi čisto prepričan(a), te vabimo, da nadaljuješ z branjem

Vsak bo moral v vlogo navesti svoje podatke in MIZŠ bo na podlagi teh preverilo, ali ustreza pogojem za izplačilo dodatka, ki so:

  • biti moraš redni(a) študent(ka) in

  • imeti stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Podatki na izjavi morajo biti pravilni, zato raje dvakrat preveri, preden oddaš! Lahko jo izpolniš brez digitalnega potrdila, kar oddajo precej olajša.

Dobro je tudi vedeti, da se solidarnostni dodatek ne bo štel v dohodnino, niti v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev (58. čl.).

Kaj se bo zgodilo z ostalimi študenti, ki so zaradi epidemije prav tako utrpeli zmanjšanje prihodka, še ne vemo. ŠOS je že pred časom podal Predloge za dopolnitev omilitev posledic epidemije, ki naj bi se obravnavali v sklopu drugega paketa ukrepov, načrtovanega konec aprila.

Vsekakor mladi še vedno upamo na ugodno dopolnitev “mega-koronskega zakona” za vse študente, ki v prejšnjem niso bili vključeni.

bottom of page