top of page

Preveri razpoložljivost študentskih postelj

Letošnji september je prinesel novost na področje subvencioniranega bivanja študentov. Po novem lahko razpoložljive subvencije glede lokacijo in univerzo preverite sami v spletni aplikaciji.


Sedaj lahko enostavno preverite možnosti študentskega bivanja


Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Ministrstvo za digitalno preobrazbo sta poskrbeli za vzpostavitev nove računalniške aplikacije za javno dostopen ogled razpoložljivih subvencioniranih postelj za študente. Za zdaj so v aplikaciji, ki je oblikovana kot interaktivni spletni zemljevid, označili lokacije javnih in zasebnih študentskih domov ter dijaških domov po vsej Sloveniji.


Približajte se želenemu mestu, nato pa s klikom na posamezno oznako - točko lahko dobite neposreden vpogled v podrobnosti vsake lokacije. Te zajemajo:

  • naslov,

  • število razpisanih ležišč za sprejem in podaljšanje,

  • Število ležišč za osebe z mednarodno in začasno zaščito.

Za lažji pregled pa lahko uporabite tudi filtre. Na primer, če vas zanima, koliko ležišč je na voljo v Univerzi v Mariboru, boste na levi s klikom izbrali visokošolsko središče v Mariboru, kraj Maribor in vrsto študentskega doma Javni študentski dom. Statistični prikaz pod seznamom filtrov vam bo grafično in podatkovno prikazal števila ležišč za sprejem, podaljšanje, mednarodno in začasno zaščito študentov.


Sledite povezavi in se prepričajte sami.


Preverite še več informacij za prijavo v študentske domove in nas redno spremljajte, da ne zamudite naslednjega roka za oddajo vloge na razpisu.

Comments


bottom of page