top of page

Preverite spremembe subvencioniranega prevoza IJPP

Pridobitev subvencionirane vozovnice je še vedno možna za študente in dijake po pogojih, ki so veljali v preteklih letih. Pravilnik o določanju cen in Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o izvajanju subvencioniranega prevoza, ki sta stopila v veljavo, pa sta izvzela polletno vozovnico in poenotila relacijske vozovnice v vozovnico Slovenija.

Vir slike: Unsplash


Katere subvencionirane vozovnice IJPP so na voljo za naslednje šolsko/študijsko leto?


Od 24. 8. 2021 naprej lahko oddate vlogo za subvencionirano dijaško oz. študentsko vozovnico za IJPP, saj so le-te že na voljo v predprodaji. Vloga za pridobitev vozovnice ostaja ista, se pa spreminjajo navodila za izpolnjevanje. Na mesečni vozovnici na vlogo ni potrebno vnašati medkrajevne relacije, medtem ko vozovnica za 10 voženj mora imeti izpolnjeno medkrajevno relacijo. Ne glede na tip vozovnice mora upravičenec dodati tudi mestno relacijo, ki jo potrebuje.


Bistvena novost je torej, da so, ne glede na relacijo, medkrajevne mesečne vozovnice poenotene v vozovnico Slovenija. Pomembno pa je vedeti tudi, da polletne vozovnice niso več na voljo.


Cene in veljavnosti vozovnic


Poenotene so tudi cene vozovnic, in sicer, kot sledi:

  • mesečna (M25): 25 evrov

  • letna (M25): 200 evrov

  • mesečna za deset voženj (M10): 20 evrov

  • letna za deset voženj mesečno (M10): 160 evrov


Letne vozovnice veljajo 12 mesecev; za dijake od začetka šolskega leta do začetka naslednjega in podobno za študente od začetka študijskega leta do začetka naslednjega. V primeru menjave vozovnice za deset voženj za običajno pa se odda nova vloga in le doplača za mesečno 5 evrov in za letno 40 evrov.


Več informacij kot tudi usmeritev na nakup oz. oddajo vloge pri ponudniku je na voljo na portalu IJPP.

Comments


bottom of page