top of page

Pridobi izkušnje pod okriljem pripravništva ESZD

Si diplomant/ka mednarodnih odnosov in te zanimajo zunanje-evropski odnosi? Evropska služba za zunanje delovanje (ESZD) razpisuje pripravništvo v okviru evropske delegacije združenih narodov in drugih mednarodnih organizacij, ki delujejo na področju migracij in humanitarnega dela.

Vir slike: Unsplash


Pridobite do pet mesecev prvih izkušenj v Ženevi s plačanim pripravništvom


Mladi diplomanti in vsi ostali, ki boste do dne podpisa pogodbe o pripravništvu to postali, imate možnost, da se prijavite na plačano pripravništvo pod okriljem ESZD. Poleg zaključene prve bolonjske stopnje študija (angleško “Bachleor” oz. B.A.) je bistveno, da imate manj kot leto dni delovnih izkušenj po diplomi (pravilnik o plačanih pripravništvih ESZD), obvladate vsaj angleščino, znanje francoščine predstavlja prednost, razumete delovanje ZN in doprinost EU k organizaciji ter specifiko migrantske problematike in humanitarnih aktivnosti v Ženevi (specifični pogoji razpisa). Prijavimo se lahko vsi državljani članic EU.


Prijavite se z življenjepisom Europass in izpolnite še ostale pogoje


Obvezna oblika življenjepisa znotraj organizacij EU je t. i. Europass. Tudi če menite, da vaša kreativnost že presega ta formalni način opisovanja vaših lastnosti in kompetenc, je za prijavo na ta razpis obvezen. Morda vam še kdaj pride prav, zato si ga le izdelajte na pripadajočem spletnem portalu.


Poleg izpolnjenega Europass formularja je potrebno za prijavo na pripravništvo napisati tudi motivacijsko pismo in izpolniti poseben prijavni obrazec, ki ga prenesete. Svojo popolno prijavo nato pošljete na delegation-geneva-internship@eeas.europa.eu, v zadevi pa morate navesti Funded Traineeship – Humanitarian and Migration Section. Čeprav ste za prijavo izbrali to pripravništvo, bo vaša prijava shranjena in vam lahko organizacija ponudi drugo, če vaš profil tako pokaže. Prijave so odprte do 4. 12. 2022, pripravništvo se prične z marcem 2023.


Preverite več o razpisanem pripravništvu na spletni strani z razpisom.

Comments


bottom of page