top of page

Pridobi si štipendijo za deficitarne poklice!

Prijaviš se lahko do 24. 9. 2021. Posebna vrsta štipendije v višini okrog 100 evrov/mesečno je namenjena vsem, ki se želite poklicno usmeriti skladno s primanjkljaji trga dela. Razpis je bil objavljen že v začetku tega leta, ko smo o tem pisali tudi mi, od torka, 14. 6. 2021 pa lahko končno oddate tudi vlogo.


Prijave bodo možne do zadnjega petka v septembru, to je do vključno 24. 9. 2021. Višina mesečne štipendije za deficitarne poklice za naslednje šolsko leto znaša 102,40 evra, izplačuje pa se do 15. dne v mesecu.


Kako do štipendije za deficitarne poklice v šolskem letu 2021/2022?


Postopek za pridobitev štipendije za deficitarne poklice zajema uspešno oddajo vloge z vsemi prilogami do navedenega roka. Število štipendistov je glede na vrednost razpisa omejeno na 1000, zato bodo v primeru da število prosilcev preseže število štipendij, odločale tudi ocene zadnjega letnika zaključenega izobraževanja.


Prvo merilo bo povprečje vseh ocen zadnjega razreda, drugo pa “povprečna ocena izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole oz. strokovnih predmetov v zaključnem razredu nižjega poklicnega izobraževanja”, navaja besedilo povzetka razpisa na spletnem mestu sklada.

Za vlogo potrebujete izpolnjeno prijavno dokumentacijo, ki zajema izpolnjen obrazec in fotokopijo spričevala.


O poklicih in ostalih pogojih prejemanja štipendij za deficitarne poklice več preverite tudi v samem razpisu ali v naši novici o objavi le-tega.


コメント


bottom of page