top of page

Pridruži se evropskemu dogodku za mlade

Evropski parlament v Strasbourgu vsako leto gosti dogodek za mlade, imenovan EYE oziroma European Youth Event. Udeleženci na tem pomembnem dogodku dobijo edinstveno priložnost sodelovanja pri sooblikovanju idej za Evropo, kot jo vidijo mladi in ki jo želijo za svojo prihodnost.

Izrazite svoje mnenje ali skrb in predstavite pričakovanja za Evropsko Unijo


Evropski parlament vabi vse mlade Evropejce in Evropejke med 16. in 30. letom starosti, da se pridružijo mednarodnemu dogodku EYE2023. Med 9. in 10. junijem 2023 bo potekala velika mednarodna konferenca evropske mladine, ki se bo zbrala v Strasbourgu ali se priključila preko hibridnih aktivnosti, preko katerih bomo lahko skupaj prenesli pomembna sporočila tistim, ki o naši prihodnosti odločajo.


Sooblikujte program EYE2023 v okviru svoje ekipe


Dva razpisa dogodka EYE2023 razglašata možnost prijav mladih organizacij ali skupin organizatorjev aktivnosti, ki bi lahko potekale na naslednjem dogodku. Prednost, ki jo prinese uspešna prijava, je sofinanciranje aktivnosti s strani Evropskega Parlamenta, ki skupini vsaj deloma pokrije stroške potovanja, nastavitve in bivanja v okviru aktivnosti. Možnost prijav imajo skupine mladih od 10 do 20 članov, ki prihajajo iz EU, države, ki kandidira za vstop ali Velike Britanije. Pomembna informacija pri tem je tudi, da so lahko vodje skupine tudi starejši od 30. let, vendar morajo biti vsaj polnoletni.


Izboru skupin, ki bodo sodelovale na dogodku, bo botrovalo več kriterijev. Med njimi izvirnost samega predloga, možnost aktivne soudeležbe in interaktivnega sodelovanja gledalcev ter jasen in celovit plan komuniciranja aktivnosti v sklopu EYE2023. Dodatne prednosti bodo imele skupine s predhodnimi izkušnjami v mladinskih projektih ter predhodno vključevanje članov evropskega parlamenta.


Vir slike in več informacij: European Youth Event

Comments


bottom of page