top of page

Prijave za subvencionirano bivanje le elektronske

Si želiš poiskati finančno sprejemljivejšo študensko bivališče? Potem je subvencionirano bivanje kot nalašč zate. Le pohiti na eVŠ, razpis je že odprt. Pozor, letos lahko prijavo oddate samo elektronsko!


Kdor želi bivati po študentsko, mora prijavo oddati elektronsko


Vloge za prijavo za subvencionirano bivanje so že na voljo na portalu eVŠ. Zato le brž poiščite svojo E-osebno izkaznico, digitalno potrdilo, AA-I račun ali SI-PASS in vnesite vse potrebno za prijavo. Če elektronske identitete nimate urejene, si boste morali ustvariti uporabniško ime in geslo. Kako to naredite? Vsa navodila najdete tukaj:

(vir navodil: Portal eVS)


Kaj je dobro storiti ob prijavi za subvencionirano bivanje?

  1. Preverite proste kapacitete in se odločite, kam se boste sploh prijavili. Večja visokošolska središča ponujajo več lokacij, res pa je, da boste razporejeni tudi glede na sam sistem organizacije študentskih domov v vaši.

  2. Če menite, da prostora v javnem študentskem domu ne boste dobili, lahko še vedno bivate v zasebnem študentskem domu ali zasebniku s subvencijo. Slednjega boste morali najti sami in vas mora o izpolnjevanju pogojev prej ustrezno seznaniti.

  3. Pripravite potrebne dokumente o dokazovanju finančne situacije ali drugih posebnih okoliščin; bivanje z otrokom, upravičenost do spremljevalca. Posebej je potrebno oddati le dokazila o študijskem uspehu ali prejemkih iz tujine. Podatke o prihodkih znotraj države in dokazilo o študijskem uspehu, doseženem v Sloveniji pisarna pridobi z vašim soglasjem oziroma po uradni dolžnosti.

  4. Preverite, če imate eno od spletnih identitet in če so še aktivne.

  5. Če bivanje le podaljšujete in niste na prehodu na višjo stopnjo izobraževanja, oddate prošnjo za sprejem. Če ste v študentskem domu bivali že preteklo študijsko leto pa prošnjo za podaljšanje.

Ne pozabite, da se prijave na prvo prednostno listo za sprejem ter prijave za podaljšanje zaključijo že 16. 8. 2023!


Comments


bottom of page