top of page

Prijavi magisterij ali doktorat na razpis za nagrado Banke Slovenije

Najboljša magistrska in doktorska dela s temami finančnih področij Banka Slovenije nagrajuje tudi letos. Komisija Sveta Banke Slovenije za razsikovalno delo bo izbrala naloge, za katere bo podelila finančne nagrade sedmim prijavljenim delom. Tokratni izbor bo že 27. po vrsti, kako se nanj prijaviti, preveri v nadaljevanju.

Vir slike: Unsplash

Kaj potrebujem za prijavo na razpis za nagrado Banke Slovenije?

Prijave za najboljše magistrske ali doktorske naloge, med katerimi je lahko tudi tvoja, bo Banka Slovenije sprejemala do konca avgusta po elektronski pošti. Prijaviš se pod naslednjimi pogoji oz. z naslednjo dokumentacijo:

  • zagovor ste opravili med 1. julijem 2019 in 1. julijem 2020,

  • vsebina magistrskega ali doktorskega dela mora biti s področja ekonomije, bančništva, zavarovalništva, financ in finančnega prava,

  • priložiti je potrebno priporočilo mentorja oz. mentorice,

  • besedilo je treba poslati v formatu pdf in

  • izpolniti je potrebno prijavni obrazec.

Kaj se zgodi z nagrajencem/nagrajenko in njegovo/njeno nalogo?

Izbranci, ki jih bo Komisija Sveta Banke Slovenije za razsikovalno delo izbrala kot 7 najboljših, bodo prejeli 1.500 evrov za magistrska oziroma 3.000 evrov za doktorska dela. Nagrajena besedila bo lahko BS tudi javno objavila na svojem spletnem mestu ob imenu in priimku nagrajenca/nagrajenke.

Razpis nagrade Banke Slovenije za najboljša magistrska in doktorska dela ima že pravo tradicijo, saj poteka od leta 1992, skupaj pa je bilo izbranih že skoraj 300 del. Nagrado BS podeljuje na letni ravni, zato lahko vsi, katerih vsebina del ustreza, a ne boste ujeli tokratnega roka zagovora, počakate na naslednji razpis.

Vse dodatne informacije s kontakti najdete na spletnem mestu Banke Slovenije.

Comments


bottom of page