top of page

Prijavi se za najboljše diplomsko ali magistrsko delo

MSS vsako leto razpisuje nagrado za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih. Tudi letos k prijavi vabijo vse, ki ste diplomirali oz. magistrirali v letu 2017 in menite, da vaša tema ustreza razpisu. Časa imate še do petka, 23. 2. 2018, več o razpisu pa si preberite v nadaljevanju.

Ste v lanskem letu diplomirali ali magistrirali z delom, ki obravnava katerokoli tematiko s področja mladih? Ste bili ob zagovoru stari do 30 let? Bi vam nagrada v višini 300 oz. 400 evrov bruto lahko prišla prav? Potem je morda razpis nagrade MSS za najboljši diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2017 priložnost, ki jo boste želeli izkoristiti.

Kako se prijavim na razpis?

Mladinski svet Slovenije je razpis objavil na svoji spletni strani, kjer najdte tudi povezavo na prijavnico. (Prvotni rok prijave, ki je bil do prejšnjega petka, 16. februarja, so na MSS podaljšali, kot zagotavljajo tudi v svoji objavi na družbenem omrežju.) V prijavnico morate vpisati osebne podatke ter podatke o delu. Zelo pomembne so informacije o namenu dela in hipotezah ter področje mladih, ki ga delo obravnava. Prav tako boste morali navesti vsaj tri najpomembnejše ugotovitve diplomskega oz. magistrskega dela.

Pri tem boste morali priložiti diplomsko oz. magistrsko delo, poimenovano z vašim priimkom ter naslovom dela (podobno kot za elektronsko knjižnico) ter podpisano izjavo. Slednjo najdete na koncu razpisa, jo izpolnite, natisnete, podpišete in poskenirano priložite obrazcu.

Izbira in razglasitev

Kolegij MSS bo za izbiro najboljših del pregledal vse prijave, iz katerih bodo izločili tiste, ki ne ustrezajo pogojem razpisa. Na oceno posameznega dela bodo vplivale aktualnost, uporabnost in pronicljivost. Razglasitev rezultatov so predvideli v začetku aprila, ko bodo na slovesnost povabili vse prijavljene in njihove mentorje.

Kaj želi MSS z razpisom doseči?

Namen razpisa je spodbuda mladih k raziskovanju področij, ki se tičejo njihove generacije in se o njih opredeliti. Poleg tega skozi ta razpis lahko na enem mestu zbirajo podatke, informacije in dognanja mladinskih tematik ter zainteresiranim pomagati pri uporabi del v praksi.

Comments


bottom of page