top of page

Priložnosti za branje nam ne bo zmanjkalo

Osrednja knjižnica Celje ni le stičišče znanja in leposlovja, temveč tudi številnih dogodkov in iskanja priložnosti, da branje približajo vsem prebivalcem lokalnega okolja.


Vir slike: Unsplash


Naziv Branju prijazna občina več kot zaslužen


Promocija dobrih praks za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture je pri nas več kot očitna. Pravljične bralne urice za najmlajše, družabna predavanja in razprave v knjižnici za vse generacije, univerza za tretje življenjsko obdobje, odlično založena in opremljena knjižnica z literaturo od leposlovja do strokovnega gradiva ter mnoge druge prednosti naše Osrednje knjižnice Celje prepričajo mnoge obiskovalce, da se redno srečujejo v tej sodobno prenovljeni zgradbi z razgledom na mestni park.


Projekt Gozdne knjižnice v okviru Turistične zveze Slovenije


Oddelki celjske knjižnice so razpršeni še po okoliških občinah, kmalu pa lahko pričakujemo dve novi “enoti” tudi v naravi, natančneje, na dveh znanih lokacijah naših obmestnih gozdov. Prva bo v največji drevesni hiški v Sloveniji, druga pa na Celjski koči. Obe bosta bogato založeni in se bosta tematsko osredotočali na gozd in naravo. Projekt Gozdne knjižnice bo potekal v jesenskih mesecih, njegov vrh pa bo svetovni dan turizma, 27. september, ki bo potekal v okviru Turistične zveze Slovenije.


Že poznate knjigobežnice?


Celjska knjižnica skupaj z drugimi lokalnimi organizacijami in prostovoljci skrbi tudi za že kar 19 hišk, v katerih si lahko ljubitelji branja izmenjujejo knjige. Vseslovenski projekt Knjigobežnice, s katerim se povečuje dostopnost do knjig za vse, ki želijo brati, je obenem tudi odlična priložnost za vse, ki bi svoje knjige radi oddali. Logika “vzemi eno, prinesi eno” sicer ni strogo pravilo, a vendar bi za ohranjanje čtiva, ki naj bi bilo na voljo vsem, moralo veljati vsaj v večini.


Priložnosti za branje imamo Celjani že sedaj ogromno, kmalu pa se nam obetajo še dodatne. Lepo vabljeni, da jih izkoristite tudi vi. 😉

댓글


bottom of page