top of page

Priložnost za vse, ki radi delite svoje navdušenje nad zdravim življenjem

250 evrov bo na voljo za nekatere posameznike, ki se bodo udeležil usposabljanja za promotorja zdravja in se bo vključili v program v okviru projekta Za zdravje mladih 2.0. Če te torej zanima, kako se lahko prijaviš in usvojiš naziv promotor zdravja ter svoje navdušenje nad zdravim življenjskim slogom deliš z otroki in mladino, nadaljuj z branjem.

Mladi lahko v družbi zavzemamo različne vloge - o mnogih smo že pisali, danes pa smo se odločili, da vam predstavimo možnost postati mladinski promotor zdravja in uspešno izvajati programe za zdravje mladih.

Področje delovanja promotorja zdravja

Promotor zdravja skupaj s sodelavci pripravlja in izvaja programe, ki se osredotočajo ne le na gibanje in prehrano, temveč tudi na integracijo telesnega in duševnega zdravja. Sem sodi tudi preprečevanje zlorabe drog (alkohol in druga psihoaktivna sredstva) Poleg tega pa tudi na druge sodobne zasvojenosti, kot so odvisnosti od družbenih omrežij, videoiger ipd. Bistveno je, da se že v najbolj ranljivih skupinah, torej med najmlajšimi, vzpostavi ozaveščenost in preventivna skrb za lastno zdravje. Več v Pozivu.

Da bi se za programe usposobili čim bolje, je na voljo 5 terminov delavnic, organiziranih pod okriljem Ministrstva za zdravje:

11. - 13. oktober 2018, Postojna

19. - 21. oktober 2018, Celje

9. - 11. november 2018, Brežice

16. - 18. november 2018, Planica

Kaj promotor zdravja pridobi z usposabljanjem?

Usposabljanje, ki ga izvajajo izkušeni mladinski trenerji in svetovalci, omogoča vsem udeležencem, da spoznajo učinkovite prijeme, kako izboljšati zdravje in počutje med mladimi. Poleg kakovostne teorije pa mora promotor usvojiti tudi praktično spodbujanje zdravega življenjskega sloga na način, da ustvarja čim več priložnosti za vse, ki bi se želeli počutiti bolje v svoji koži in pri tem potrebujejo spodbudo okolja.

Te je naš prispevek prepričal? Če te je, se prijavi čim prej, saj je prijava mogoča le še nekaj dni!

Comments


bottom of page