top of page

Pripravi in participiraj tudi ti!

Mladi v Mestni občini Celje skrbimo za kakovosten program na področju mladine, za katerega skrbi Mladinski svet Celje skupaj s Celjskim mladinskim centrom in Mestno občino Celje. Podpora izvedbe aktivnosti programa mora izhajati tudi iz finančnih sredstev, zato je bila med letoma 2019 in 2021 izražena potreba po uvedbi participativnega proračuna. Kako organizirati in izvesti ideje, ki bi uporabo sredstev iz le-tega omogočile, organizatorji predstavljajo skozi projekt “Pripravi in participiraj”.


Vir slike: MCC


Štirikrat po trije dogodki


Dogodki v okrviru projekta so razdeljeni na štiri Celjske četrti; Mestna četrt Hudinja, Mestna četrt Nova vas, Mestna četrt Dečkovo naselje in Mestna četrt Lava. V vsaki se bodo izvedle po tri delavnice, na katerih bodo udeleženci dobili vse potrebne informacije o participativnem proračunu. Obenem bodo že lahko razvili in podali konkretne predloge za oblikovanje tega proračuna in jih na skupnem srečanju predstavili županu MOC.


Brunch velikih idej je združil 40 mladih


Torek, 5. marec 2024, je prinesel prvo srečanje mladih ob Brunchu velikih idej. “Udeleženci so se po začetnih nagovorih razdelili v skupine in ob slastnih prigrizkih,ki jih je pripravil Žigola, razpravljali o svojih idejah in možnostih uresničitve le teh v Mestni občini Celje,” so v objavi zapisali organizatorji.  


Verjamemo, da se bo do 31. 5. 2025 (ko se bo projekt zaključil), nabralo ogromno idej in načrtov, s katerimi bomo še dodatno popestrili in izboljšali življenje mladih v naši mestni občini. Bi se tudi vi udeležili katerega od dogodkov in se vključili s svojimi predlogi? Da ne boste zamudili dogajanja v okviru projekta Pripravi in participiraj, lahko projekt ažurno spremljate na FB straneh MCC ter Pripravi in participiraj.

Comentários


bottom of page