top of page

Prošnja za subvencionirano bivanje 2020/2021

Prošnjo za subvencionirano bivanje tudi letos poteka preko portala eVŠ. Odprt bo do 17. avgusta 2020, prijaviti pa se je mogoče z uporabniškim imenom in geslom ali z uporabo elektronske identitete. 11.569 ležišč bo skupno na voljo za sprejem ali podaljšanje v vseh treh visokošolskih središčih. Višina subvencije v javnih ŠD bo znašala 21,5 evra, pri zasebnikih pa 32 evrov.

Vir slike: Unsplash

Prijava še vedno elektronska

Tudi letos prijava za subvencionirano bivanje poteka podobno kot prejšnja leta. Preko portala vpišemo svoje podatke in izpolnimo zahteve o prilogah, ki so potrebne kot dokazila. Za čim učinkovitejše izpolnjevanje v navodilih ministrstva priporočajo, da si vse podatke pripravite že prej, pri tem bodite še posebej pozorni na:

  • podatke o družinskih članih (EMŠO, DŠ),

  • soglasja k uporabi podatkov kot dokumente za priloge, če boste vlogo oddajali elektronsko in

  • druge morebitne priloge, ki niso obvezne a bi doprinesle k uspešni rešitvi prošnje.

Pri tem opozarjajo še, da video navodila niso popolnoma usklajena s prenovljeno različico portala, a bistvene sestavine ostajajo enake. Preverite lahko tudi osvežena navodila, napisana v dokumentu.

Ležišč za podaljšanje 7.340, ležišč za sprejem 4.175

Visokošolsko središče Ljubljana razpisuje skupaj 8.239 ležišč, od tega 2.932 za sprejem in 5.290 za podaljšanje bivanja. Število ležišč zajema tako javne študentske domove v Kranju in Ljubljani, dijaške domove v Ljubljani in Novem mestu, zasebne študentske domove in zasebnike s subvencijo v Ljubljani.

Javni študentski domovi v Mariboru, dijaški domovi v Mariboru in v Celju ter zasebni študentski dom v Mariboru nudijo skupaj 2.623 ležišč, od česar jih je 1.040 namenjeno novim stanovalcem, 1.593 pa tistim, ki so že bivali.

Visokošolsko središče v Kopru zajema Javne študentske domove v Kopru in Portorožu, dijaške domove prav tako v obeh, kot tudi Izoli in Novi Gorici, zasebni študentski domovi pa ležišča nudijo v Novi Gorici in Kopru, v slednjem tudi zasebniki s subvencijo. Skupaj jih je 680, od tega 223 za sprejem in 457 za podaljšanje subvencioniranega bivanja.

Comments


bottom of page