top of page

Raziskovanje dalmacije z jadrnicami

Za vse ljubitelje jadranja jeseni pripravljamo čisto posebno poslastico. Pridružite se nam na jadralnem raziskovanju Dalmacije in v naslednje študijsko leto vstopite v stilu.


Vabljeni na KŠOC Sail Week


Obožuješ morje? Te mika raziskovanje obale, kot je ne moreš doseči s kopnega? Sanjaš o večdnevni dogodivščini na jadrnici? Če ob branju teh vprašanj vneto kimaš, si nujno rezerviraj dneve od 1. do 7. oktobra 2023 in se nam pridruži na Sail Week-u po prekrasnih obalnih kotičkih bližnje Dalmacije, ki velja za eno najlepših na svetu.


Raziskovanje z animacijo in zabavo za vse udeležence


V nedeljo, prvega oktobra se bomo podali proti Biogradu na Moru, kjer se bomo po vkrcanju v Marini Kornati in podali na pravo morsko dogodivščino. Program plovbe vključuje:

  • najem in zavarovanje jadrnice s posteljnino in končnim čiščenjem,

  • skiperja,

  • dingi (gumeni čoln z motorjem),

  • gorivo in pristojbine.

Cena za člane KŠOC znaša 550 evrov, za ostale 650. Če si želiš, da mi poskrbimo tudi za prehrano za 5 dni plovbe, prištej še 120 evrov. Poleg tega pa lahko najameš tudi SUP, kar stane 80 evrov na osebo. Pri stroških vštej tud transit log in turistično takso, ki skupaj znašata 45 evrov (potrebno ju jue plačati v marini). Depozit, ki se ob vračilu plovila brez škode povrne, znaša 50 evrov.


Kje bomo pluli?


Trasa plovbe se prične v Biogradu na Moru in nas bo popeljala do bližnjih lepot Dalmacije. Murter, znan po istoimenskem ribiškem naselju, ki je največje in najstarejše na otoku, ponuja številne atrakcije. Poleg izjemne naravne in kulturne danosti ga odlikujejo štiri pomembna naselja. Betina je zaradi svoje lege in arhitekture eno najlepših mest na Jadranu, Jezera je kraj, znan po številnih malih stoječih vodah, ki nastanejo ob močnih deževjih ter Tisno, ki je s celino povezano z dvižnim mostom.


Vodice poznamo po številnih izjemnih plažah. Prodnate plaže Imperial, Hangar Olympia, in Mlade Vrulje, pa tudi peščena Plaža Plava kar kličejo po sprostitvi in raziskovanju bližnjih promenad. Kraj z manj kot 9000 prebivalci privlačijo številne turiste ne le zaradi izjemnih plaž, temveč tudi okusne kulinarike in znanih klubov za večerno zabavo.


Še en pomemben postanek naše jadralske flote bo predstavljal Šibenik. Najstarejše hrvaško obalno mesto na Jadranu nudi izjemno srednjeveško arhitekturo, ozke kamnite ulice, trdnjave in cerkve povezujejo številne stopnice. Danes pa je poleg kar dveh UNESCO-vih spomenikov in mnogih drugih kulturnih znamenitosti mesto znano tudi po ooletnih festivalih. Raziskovanje okoliških otokov z jadrnico je še posebej atraktivno in razgibano.


Pridruži se nam na Sail Week-u s prijavo preko obrazca. Več informacij najdeš na FB strani dogodka.

Commenti


bottom of page