top of page

Razpis za štipendije za deficitarne poklice je odprt le še nekaj dni!

Si želiš postati gozdar, slaščičar, zidar ali si se vpisal na program katerega od drugih poklicev, ki jih pri nas primanjkuje? Potem je skrajni čas, da se prijaviš na razpis za štipendijo za deficitarne poklice! Mesečni prihodek v višini 100 evrov lahko pride kaj prav, sploh v času, ko se morate posvečati izobrazbi, ne pa viru prihodka.

Deficitarni poklici, za katere lahko dobite štipendijo

Gre za programe srednješolskega izobraževanja, ki poleg splošnih vključujejo tudi določene porograme v italijanskem in madžarskem jeziku. Na razpis za štipendijo se lahko prijavite, če ste vpisani na programe, ki vam prinašajo naslednje poklice:

1. kamnosek/kamnosekinja

2. mehatronik operater/operaterka

3. izdelovalec/izdelovalka kovinskih konstrukcij

4. inštalater/inštalaterka strojnih inštalacij

5. oblikovalec kovin orodjar/orodjarka

6. elektrikar/električarka

7. avtokaroserist/avtokaroseristka

8. pek/pekarka

9. slaščičar/slaščičarka

10. mesar/mesarka

11. tapetnik/tapetničarka

12. mizar/mizarka

13. zidar/zidarka

14. tesar/tesarka

15. klepar-krovec/kleparka-krovka

16. izvajalec/izvajalka suhomontažne gradnje

17. slikopleskar-črkoslikar/slikopleskarka-črkoslikarka

18. pečar– polagalec keramičnih oblog / pečarka-polagalka keramičnih oblog

19. gozdar/gozdarka

20. dimnikar/dimnikarka

Na območju Istrskih Slovencev lahko štipendijo pridobite za srednješolsko izobraževanje v italijanščini za ekonomskega tehnika / ekonomsko tehnico. Prekmurskim dijakom pa so štipendije za deficitarne poklice na voljo za madžarske programe mehatronik operater/operaterka, strojni tehnik/strojna tehnica, kemijski tehnik/kemijska tehnica.

Do kdaj moram oddati vlogo za štipendijo za deficitarne poklice?

Vlogo morate izpolniti in oddati do 20. 9. 2017. Merilo izbora ne bo čas oddaje, temveč povprečna ocena v zadnjem šolskem letu; zato oddate tudi kopijo lanskega spričevala.

Štipendije so namenjene dijakom, vpisanim v prvi letnik. Svojo pridobite na podlagi ustrezno opremljene in pravočasno vložene dokumentacije ter meril izbora, ki temelji na dosedanjem šolskem uspehu. Razpisanih je 1000 mest za pridobivanje štipendije v mesečnem znesku 100 evrov skozi ves čas srednješolskega izobraževanja, pod pogojem, da dijak uspešno opravi svoje obveznosti. Več informacij boste našli na spodnjih dveh povezavah:

留言


bottom of page