top of page

S Študentsko delovno brigado na Ljubno ob Savinji

Znana sta časovni okvir in lokacije letošnje Študentske delovne brigade, ki jo vsako leto organizira ŠOUM. Prijavi se tudi ti in se pridruži skupini prostovoljcev, ki bodo v poletnem času pomagali v eni od v lanskih poplavah najbolj prizadetih slovenskih občin.Letošnja Študentska delovna brigada že sprejema prijave


Si želiš aktivnih počitnic v dobri družbi, s katerimi lahko tudi nekaj doprineseš lokalni skupnosti, v kateri bodo potekale? Potem je Študentska delovna brigada kot nalašč zate. Letos se lahko z ekipo soštudentov prostovoljcev prodaš v občino Ljubno ob Savinji, ki so jo lani hudo prizadele poplave. Čeprav je medijski odmev naravne katastrofe že potihnil, pa posledice ostajajo in mnoge lokacije še vedno potrebujejo temeljito sanacijo. Mi se bomo na pomoč podali od 19. do 27. 7. 2024. Prijave za že 25. delovno brigado so odprte do zapolnitve mest, zato pohitite!


Kako poteka Študentska delovna brigada?


Tradicionalna delovna brigada študentov prostovoljcev pomeni devetdnevno bivanje in delo na lokaciji, ki jo glede na potrebe po pomoči izberejo organizatorji. Običajen dan je sestavljen iz fizičnega dela na različnih deloviščih in skupnega druženja ob prostočasnih aktivnostih. Kot pravi spletno mesto organizatorjev je budnica na sporedu že ob sedmih zjutraj, po umivanju in zajtrku pa se do osme ure prostovoljci že razdelijo po deloviščih. Delo poteka do približno treh popoldne, potem sledi kosilo in popoldanske aktivnosti. Te zajemajo druženja, športne aktivnosti, oglede in druge zanimive dejavnosti. Študentska delovna brigada torej ni namenjena le delu, ampak gre za neke vrste aktivne počitnice, v okviru katerih lahko marsikaj postorimo za lokalno skupnost območja, kjer poteka.


Študentska delovna brigada kot priložnost družbenega udejstvovanja


Družbenost je ena od vrednot, za katero se zdi, da v današnjih časih vse bolj izginja. Zato je še bolj pomembno, da jo študenti gojimo in vnašamo v naše vsakdanjike ter s tem človeški družbi vračamo vsaj delček človečnosti. ŠOUM skrbi, da lahko to vsako poletje delamo tudi organizirano skupaj s kolegi in se pri tem ne le udejstvujemo na deloviščih, ampak tudi sobivamo in se povezujemo skozi vsakdanje solidarnostne aktivnosti. Si zraven?

Comments


bottom of page