top of page

Šolsko leto zaključi v slogu!

Poletje je že skoraj tu, z njim pa tudi zaključek šolskega (in študijskega) leta. Poletne temperature pritiskajo, panika je skoraj dosegla vrelišče in vse diši po počitnicah. Mi že delamo plane in zbiramo ideje za poletne vragolije. A najprej moramo šolsko leto zaključiti v slogu, zato sledi 5 reči, ki jih enostavno moraš storiti, da bo začetek poletja popoln.

1. Odvrzi torbo v kot, a še prej pospravi učbenike in zapiske na varno!

Konec šolskega leta najraje pozabimo na vse knjige in zvezke, ki smo jih potrebovali. Dostikrat jih celo prodamo, ne da bi pomislili, da nam znajo še priti prav. Vendar pa je dobro, če hočemo, da se prihodnje šolsko leto prične čim bolj gladko, da jih skrbno pospravimo. Lahko na dno najglobljega predala ali v škatlo, ki jo nesemo v klet. Da jih ne bo treba gledati celo poletje. Važno je, da nas jeseni pričakajo, saj marsikateri profesor na začetku šolskega leta želi ponoviti snov iz prejšnjega leta - in ni strahu, da učbenikov tudi že po začetku šolskega leta ne bi mogli še vedno prodati.

2. Izklopi alarm na uri.

Ko pospraviš še zadnje, kar je ostalo od šole, se lahko mirno naspiš in uživaš v jutranjem brezdelju. Kako fino se je valjati v postelji do poldneva, kajne? Če seveda še nisi našel / našla počitniškega dela, ki bi od tebe zahtevalo zgodnje vstajanje.

3. Najdi si poletni šport ali drugo aktivnost.

Nekaj je treba početi. Če imaš psa ali kakšnega drugega sprehajalnega domačega ljubljenčka, se javi, da ga boš ti vodil na sprehode. Vsaj popoldne, da ne bo namesto jutranjega zvonjenja budilke nato “zvonil” pasji lajež. Drugače pa je kuuup res fajn poletnih športov, kjer poleg miganja še koga spoznaš in morda navežeš kak dober stik.

4. Rezerviraj si počitnice na morju.

Ali pa v gorah. Ali pa na kmetiji. Nima veze. Pojdi malo na lepše. Zamenjaj okolje. Spremeni dnevno rutino in preklopi možgane na druge frekvence. Ni denarja? Pa kaj! Pojdi kot prostovoljec pomagat v kakšno kolonijo ali pa se odpravi k sorodnikom.

5. Pridruži se nam na Celje OPEN air na peščenem parkirišču pri Pišeku!

Najbolj nujno od vsega pa je, da se udeležiš letošnjega Celje OPEN air s S.A.R.S. in Tabu v glavni vlogi. Še nimaš karte? KAAAJ? Hitro po njo! Se vidimo 24. junija na Lopati.

P.s. slednje velja za vse - sploh za študente, ki ste člani KŠOC, katerim še vedno šparamo nekaj kart po promocijski članski ceni 5 evrov (ponje pridite kar k nam v pisarno na Mariborski). Drugi jih dobite na Eventimu.

Tags:

Comments


bottom of page