top of page

Vas zanima vpis na fakulteto v ZDA? Udeležite se sejma ameriških šol v Ljubljani!

Prve oddaje vlog za vpis so potekle konec preteklega meseca. Vam dobro kaže ali že razmišljate o alternativah? Vas morda zanima študij v ZDA? Potem nadaljujte z branjem ...

Dijakom 4. letnikov je že moralo postati vsaj približno jasno, kam bi šli in kakšen uspeh pri vpisu na želeno fakulteto si lahko obetajo. Moramo pa se zavedati, da prijave ne pomenijo nujno tudi vpisa - tega izvedemo na fakulteti sami, ko opravimo vse srednješolske obveznosti. Zato imamo še nekaj časa, da si ogledamo drug vpisne opcije - morda celo v ZDA.

Vsi, ki vas zanima študij v ZDA, vabljeni na sejem ameriških univerz 2018

Pa niso le letošnji bodoči maturantje tisti, ki bi jih tak študij morda zanimal. Prav tako lahko študij preko Atlantika pritegne študente 1. stopnje, ki bi svoje izobraževanje na drugi stopnji želeli nadaljevati na kateri od ameriških univerz. Ste morda vi med njimi? Potem vas EducationUSA center že peto leto vabi, da se jim v ponedeljek, 9. aprila 2018, med 16. in 18.30 uro pridružite v prostorih City hotela na Dalmatinovi 15 v Ljubljani v poslovnem centru v pritličju.

Tam bo potekal seminar oz. predstavitev študija v ZDA, na katerem bodo prisotni tudi predstavniki univerz. Zato je dogodek priložnost za vse tiste, ki bi pred odločitvijo o študiju čez lužo želeli pridobiti še kakšno informacijo iz prve roke.

Z namenom deljenja informacij čim širši publiki organizacija EducationUSA Ljubljana 5. leto zapovrstjo bodoče študente dodiplomskih ali podiplomskih študijev vabi na sejem, na katerem se bodo lahko pozanimali o:

- programih dodiplomski ali podiplomski študijev,

- možnostih študijskih izmenjav,

- vpisih in šolninah,

- pridobitvijo štipendij in financiranju študija nasploh.

Slovenski študijski sistem se od ameriškega razlikuje že po tem, da je javen in zato v veliki meri za vse nas brezplačen. V ZDA pa zadeve potekajo malo drugače - študij se plača, šolnine pa so v povprečju višje od teh, ki jih plačujemo na izrednih študijih pri nas. Zato se je pred samim vpisom v ZDA morda dobro pozanimati, kako se zadeve lotiti, da je ne končamo kot marsikateri ameriški študent - z velikim finančnim dolgom in brez zaposlitve. Pri tem naj vas spomnimo še, da smo pred kratkim predstavili tudi štipendijo Fulbright, ki vam prav tako pomaga do študija na drugi strani Atlantskega oceana.

Več informacij o sejmu ameriških univerz 2018 dobite na strani FB. Udeležba je brezplačna, le prijaviti se morate, tako da svoje podatke vpišete v prijavnico.

Comments


bottom of page