top of page

Si želiš sodelovati pri zagotavljanju kakovosti študija?

ESU Quality Assurance Student Experts Pool vabi zainteresirane k prijavi na mandatno člasntvo 2024/25. Prijave lahko oddate do 19. 5. 2024.

Vir slike: ESU


ESU Quality Assurance Student Experts Pool je organizacijski odbor, ustanovljen z namenom zagotavljanja kakovosti visokošolskega izobraževanja v Evropskem prostoru. Za obdobje mandatnega članstva v naslednjem študijskem letu iščejo od 90 do 100 študentov, ki bi sodelovali pri vrednotenju kakovosti visokošolskih izobraževalnih programov v Evropi.


Kaj sploh je odbor ESU QA in kaj počne?


Odbor za zagotavljanje kakovosti v evropskem visokem šolstvu Evropske študentske unije ali ESU Quality Assurance Student Experts Pool je bil ustanovljen z namenom promoviranja vključevanja študentov kot aktivnih deležnikov v visokošolskem izobraževalnem sistemu na način, da bi skozi vrednotenje pomagali izboljševati kakovost študija v evropskem prostoru. Vsi, ki se v program včlanijo, se zato udeležijo posebnega usposabljanja, s katerim pridobijo vse potrebne kompetence za sodelovanje v evalvacijah agencij zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu. Vključeni študenti kot zunanji ocenjevalci podajajo povratne informacije ocenejevanim programom izven svoje države.


Kaj pridobijo člani ESU Quality Assurance Student Experts Pool?


Člani poleg možnosti za aktivno vključevanje v povečevanju kakovosti visokega šolstva pridobijo še druge prednosti, ki jim jih prinese izobraževanje v sklopu mandata. Med njimi se na primer naučijo o programih visokega šolstva v drugih državah članicah, udeležujejo dogodkov na temo zagotavljanja kakovosti, pridobijo kompetence za vključitev v tekoče programe med mandatom ter obenem tudi možnost dolgoročnega kariernega razvoja v tovrstnih institucijah.


Kaj člani med svojim mandatom počnejo?


Najprej udeleženci pridobijo znanje skozi usposabljanje in konference na temo kakovosti v visokem šolstvu. Po izobraževanju svoje pridobljeno znanje čim bolj aktivno širijo in v svojem neposrednem okolju odpirajo tematike na temo zagotavljanja kakovosti, promovirajo informacije skozi deljenje člankov in dokumentov, povezanih z ESU. Prav tako se od njih pričakuje, da pridobivajo in posredujejo podatke o dogodkih in oblikah izvajanja kakovosti organizaciji. Člani ESU QA torej v splošnem sodelujejo v vseh evalvacijah na nacionalnem in mednarodnem nivoju ter skozi utečene mehanizme doprinašajo k izboljšanju kakovosti študija doma in drugod v Evropi.


Zainteresirani kandidati morate svojo prijavo oddati do 19. maja 2024 do polnoči. Kriterije, ki jim morate zadostiti in prijavnico najdete na spletnem mestu ESU.

Commenti


bottom of page