top of page

Spremljevalni program Celje FOKUS 2017 - pridruži se nam tudi ti

Organizacija največjega fotografskega dogodka v Sloveniji nam tudi letos prinaša bogat spremljevalni program, skrbno pripravljen za vse, ki vas zanimajo dobre zgodbe, si radi ogledate lepe slike ali pa fotografsko umetnost preprosto čutite in ste radi z njo v stiku. Kaj nas torej čaka ob letošnjem Celje FOKUS, preberite v nadaljevanju.

Vsi sodelavci, aktivisti, kolegi, prijatelji, organizatorji, kreativci (in še mnogo več), ki delamo na KŠOC, smo dnevno v akciji in poleg tekočih dijaško-študentsko-povezovalnih zadev sodelujemo tudi pri organizaciji največjega fotografskega dogodka v Sloveniji, Celje FOKUS. Z letošnjim pričenjamo že jutri, 4. julija in vas vse vabimo na brezplačne dogodke, namenjene širši zainteresirani publiki.

Spremljevalni program Celje Fokus se bo zvrstil od 4. do 7. julija 2017

Torek, 4. julij, ob 19:00 Razstava Fotograf kot poklic: Foto Pelikan / Prostori Zgodovinskega arhiva Celje

Zgodovina je vedno vplivala na ustvarjanje, prav tako kot je ustvarjanje vplivalo na zgodovino. Da bi lažje razumeli, kako je fotografiral en najizjemnejših fotografov vseh časov, si bomo skupaj ogledali gradivo, skrbno izbrano pod budnim očesom dr. Boruta Batagelja.

Sreda, 5. julij, ob 19:00 Pasji dnevi: Fotografska razstava Ane Straže / Savinjsko nabrežje ob Mestni plaži

Ničkoliko nas obožuje te kosmate štirinožne prijatelje, ki nam popestrujejo življenje tako ali drugače. Ana Straže se jim posveča tudi profesionalno in obeležuje pasje-človeške trenutke tudi z objektivom. Pridite in z nami preverite, kakšen večmedijski projekt nas bo čakal na Mestni plaži. FB dogodek.

Četrtek, 6. julij, ob 21:00 ARTCRAWL: Projekcija fotografij po mestnih fasadah z ustvarjalci ob 10. obletnici Celje FOKUS / Mestno Središče, Start Celjski mladinski Center

Že naslov bolj kot ne vse pove, pa še vseeno za nepoznavalce … po domače, projecirali bomo fotke po celem mestu. Res se bomo imeli carsko! FB dogodek.

Četrtek, 6. julij, ob 23:00 Najbolj osovražene fotografije v mestu / Bufet Zlata jama

Urša Grahovac in Matic Razpet sta v eni razstavi zbrala fotke vseh tistih prizorov, ob katerih nam dlake stopijo pokonci, naša srca pa napolni bes. Pridite in se z nami poglobite v temno stran urbanega življenja. FB dogodek.

Petek, 7. julij, ob 19:00 Why So Serious?: Fotografska razstava Jake Babnika / Likovni Salon

“Samo resno, zakaj življenje jemljemo tako zelo resno?” nas bo Jaka Babnik vprašal v seriji fotografij, ki bodo sicer za ogled na voljo do začetka septembra. Ampak nič, dobesedno nič !, vas ne stane, če jih pridete občudovat skupaj z nami. FB dogodek.

Sobota, 8. julij, ob 10:00 Fotografiranje s Camero obscuro / Fotoatelje in galerija Pelikan

Če ne probaš, ne veš, kakšen je občutek, ko se preleviš v fotografa iz 19. stoletja. Zato se nam pridruži in ugotovi. Kaj več si pa preberi na strani Celje FOKUS, kjer so napisali prav poseben prispevek z naslovom Camera Obscura.

Sobota, 8. julij, ob 21:00 Se vidimo! Razstava fotografij udeležencev Celje FOKUS 2017 in zaključni večer / Celjski mladinski Center

Saj ni treba poudarjati, da so zaključki super, kajne? Sploh ker bomo prvi, ki nam bodo na ogled odlične serije naših letošnjih udeležencev. Imeli bomo možnost, da se tudi podružimo in spletemo vezi z vrhunskimi fotografi ter se prepričamo, da na CF res imajo vse - če česa nimajo, pa zrihtajo. :)

P.s. če bi se še kdo prijavil na Celje FOKUS kot udeleženec, naj hitro izpolni prijavnico. Danes še lahko koga stisnemo zraven. ;)

Ostali pa še enkrat lepo vabljeni, da se nam pridružite na dogodkih spremljevalnega programa Celje FOKUS. Se vidimo!

Comments


bottom of page