top of page

Ste pripravljeni na Knežjo tržnico piva?

Knežja tržnica piva je s 7. 5. prestavljena na 4. 6. 2022! Končno bomo spet lahko sproščeno v najboljši družbi uživali v razširjeni kulinarično-pivovski ponudbi na Mestni tržnici Celje.

Slovenski hmeljarji po pridelavi peti v svetu


Umetnost varjenja piva je v zadnjem obdobju v Sloveniji prav zacvetela. Nič čudnega, če pa je Slovenija med pridelovalci hmelja na 5. mestu in bi naj po oceni izračuna bil vsak 12. vrček piva na svetu iz slovenskega hmelja. Vsaj tako je leta 2019 na hmeljarskem kongresu navedla takratna Direktorica Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije Martina Zupančič. Tradicija hmeljarstva pri nas sega vse v zgodnja 70. leta prejšnjega stoletja, trdna povezava in sodelovanje domačih hmeljarjev pa so omogočila, da je ta pivovarska rastlina tudi zaščitena z integriranim varstvom hmelja. V tej zahtevni panogi je hmeljarjem uspelo leta 2017 pridobiti tudi zaščiteno geografsko oznako Štajerski hmelj (vir: Svet Kapitala po STA, 2019).


Od dveh "glavnih" k množici mikropivovarn


Če je pred dvema desetletjema bilo “domače pivo” bolj izjema kot pravilo, danes pri nas ne manjka mikropivovarn, samo varjenje piva pa je postalo zanimiv hobi tudi drugim ljubiteljem tega hmeljskega napitka. Verjetno nas danes ni več veliko, ki bi se nostalgično spominjali dni, ko se je meja med dvema najpriljubljenejšima risala nekje na Trojanah. Namreč danes imamo le redke ponudnike gostinskih storitev, ki ne bi v svojih cenikih ponujale vsaj enega predstavnika lokalne “kraft scene”. Odlična novica za vse celjske ljubitelje pa je, da ponovno k nam prihaja Knežja tržnica piva, kjer jih bomo lahko poskusili tudi več.


Sobota, 4. 6. 2022, je dan za Knežjo tržnico piva


Pomladne temperature nas že nekaj časa kličejo ven, v maju pa nas bo k druženju povabilo še pivo kraft pivovarjev, ki se tradicionalno vračajo na celjsko mestno tržnico. Z ostalimi organizatorji (dogodek z nami organizira MCC kavarna v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, Mestno tržnico Celje ter s podjetjem Simbio) vam obljubljamo pestro izbiro piv za pivske sladokusce, poleg katerih si bomo lahko privoščili še slane in sladke prigrizke.


Na svidenje v soboto, 4. 6. 2022 ob 17. uri!Comentários


bottom of page