top of page

Študenti in dijaki skupaj na 'Cjelsko'!

- POMEMBNA POSODOBITEV: Zaradi slabega vremena je bil dogodek prestavljen na naslednjo soboto 30. 4. 2022. -


Kdaj ste se nazadnje povzpeli na eno najznamenitejših “koč” celjskega okoliša? Višina 652 m nad morjem, številne poti, ki do nje vodijo in bližina mesta samega so le nekateri izmed razlogov, da smo jo verjetno vsi Celjani že obiskali. Že naslednji vikend se nanjo lahko z nami povzpneš tudi ti!


Čez Suhi potok ali Hudičev graben? Kar od doma ali s parkirišča v Zagradu? Najprej na Grmado ali kar naravnost gor po cesti? To so vprašanja, ki jih razumejo le redni obiskovalci Celjske koče, enega najbolj priljubljenih celjskih hribov, kamor se radi vzpnemo tudi mladi rekreativci. V preteklosti predvsem znana kot smučišče, Celjska koča dandanes ponuja tudi marsikaj drugega. Poleg gostinsko-turistične ponudbe v obliki restavracije s hotelom, pustolovskega parka, ZIP-line-a, pa tudi letnega sankališča, je stičišče in izhodišče mnogih pohodniških poti. Enostavno dostopna je peš, s kolesom ali avtomobilom.


Kombinacij poti je ogromno


Zato je primerna za različno zahtevne pohodnike - od tistih, ki potrebujejo konkreten izziv do popolnih rekreativcev, ki se po pobočju povzpnejo zgolj takrat, ko jih ven “zvlečejo” prijatelji. Slovenski hribovski portal hribi.net navaja kar 13 možnosti, kako priti na Celjsko kočo. Celjani in Celjanke običajno uberemo eno izmed naslednjih:


1) lahka označena pot Zagrad - Celjska koča traja 1 h 10 min,

2) zahtevna označena pot Zvodno - Celjska koča (skozi Hudičev graben) vam bo vzela 1 h in 25 min,

3) Celje - Celjska koča (čez Stari grad, Suhi potok in Pečovniško kočo) je daljša pot, saj traja dobri dve uri pa še malo se boste morali znajti z orientacijo,

4) še ena lahka, a daljša (2 h), označena pot pa se ponuja od Zagrada čez Vipoto.


Marsikateri lokalni pohodnih velikokrat kot glavni vrh izbere tudi Grmado v neposredni bližini in Celjsko obišče mimogrede.


Pridruži se nam na pohodu na Celjsko kočo


V soboto, 30. 4. 2022, se ob 10. uri dobimo na parkirišču Zagrad, kjer vsak pohodnik prejme vodo in energijsko čokoladico, nato pa se bomo skupaj pogumno odpravili osvojit enega od lažje dostopnih celjskih vrhov. Pohod je namenjen rekreativcem, zato se ga lahko udeležite vsi dijaki in študentje, tudi če sicer niste zagrizeni “hribolazci”. Če še vedno niste prepričani, ali bi vam uspelo do vrha, pa bi morda lahko k vaši motivaciji pripomogla obljuba o odlični družbi, obilici smeha in veselja ter dejstvo, da vam bomo na vrhu častili štrudelj, kot se na “Cjelski” tudi spodobi.


Prideš? Prijavi se še danes in se vidimo v nedeljo!


Za več informacij pa spremljaj objave na strani dogodka na FB.

Comentarios


bottom of page