top of page

Študentje smo zbrali več kot 16.000 podpisov podpore ZUPŠ

… in jih včeraj predali predsedniku državnega zbora dr. Milanu Brglezu. Na KŠOC-u menimo, da je prav, da smo študentje ponosni na ta dosežek in še trdneje verjamemo, da bo nov zakon, ki ureja pravice študentov, sprejet.


Le dobra dva tedna sta minila od našega skupnega poziva vsem, naj podpišejo podporo predloga ZUPŠ. Hvala torej vsakemu, ki mu je uspelo oddati svoj podpis, saj šteje vsak glas na zajetnem kupu moralne odgovornosti, s katero smo z zbrano iniciativo včeraj že pomahali odločevalcem.

Dr. Milan Brglez, ki je na strani zakona že od začetka - ne le, da ga je kot predstavnik DZ vložil, temveč ga tudi glasno podpira in že od same vloge poskuša na stran nas, študentov pridobiti tudi sodelavce. Kot pravijo mediji in objava DZ, je bil z zbranim številom glasov, ki je v kratkem tednu preseglo številko 16.000, vidno zadovoljen. Meni namreč, da je to še dodaten dokaz, da je kljub zahtevnosti in “medresorski razvejanosti” zakon potrebno obravnavati z vso resnosjo.

Na ŠOS želijo le, da “politika neha pozabljati na mlade”

Iniciativa novega zakona med drugim temelji tudi na dejstvu, da smo pri nas varčevalne ukrepe, sprejete zaradi krize, na mnogih področjih že odpravili, na mlade pa še nihče ni prav dosti pomislil. Študentje s(m)o zadeve zato vzeli v svoje roke in s predlogom Zakona za urejanje pravic študentov potrkali na vrata državnega zbora, kjer pa nam je naproti prišel kar sam predsednik državnega zbora.

Predlog zakona je v tem trenutku že “v drugi obravnavi, in sicer se bo postopek nadaljeval z obravnavo na matičnem delovnem telesu, Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino”, kot je presedniku ŠOS, Aleksandru Spremu, zagotovil dr. Brglez.

Vabimo vas, da si več o zakonu ogledate v že objavljenem prispevku o ZUPŠ in držimo pesti, da bomo prav kmalu lahko uživali sadove urejenih pravic študentov.

vir slike: Posnetek zaslona strani kajpami.si

Bình luận


bottom of page