top of page

Študentski domovi so odprli razpise za naslednje študijsko leto

Študentski domovi tudi za naslednje študijsko leto razpisujejo prosta mesta. Za prvo bivanje ali podaljšanje bivanja prošnjo oddate preko portala eVŠ, časa imate še malce več kot en mesec.


Kaj potrebujem za sprejem v študentski dom?


Če pripravljate prošnjo za subvencionirano bivanje v študentskem domu za leto 2021/22, poleg vloge z vsemi podatki oddajte:

  • soglasje za pridobitev podatkov,

  • dokazila o preživnini (če jo prejemate), svojih dohodkih in dohodkih družinskih članov, pridobljenih v tujini v letu 2020,

  • dokazilo o doseganju študijskega uspeha, če je bil pred prijavo v dom le-ta opravljen v tujini.

Študenti, ki bivajo otrokom, priložijo še rojstni list, tisti, ki so upravičeni do spremljevalca pa za njegovo morebitno sobivanje v študentskem domu potrebujejo potrdilo pristojnega organa. Dodatne točke prinesejo tudi visoko rangirana priznanja na različnih področjih in dokazila o zlati maturi.


Prvič se prijavljajo študentje (ali bodoči študentje), ki lani v študentskem domu niso bivali ali so prekinili pogodbo ali pravice niso koristili do avgusta; pa tudi tisti, ki prehajajo na višjo stopnjo izobraževanja ali so študijski program zamenjali. Tudi ostali študenti, ki bivanje iz lanskega leta podaljšujejo, oddajo podobne priloge. Rok za prijavo na eVŠ je 16. avgust 2021, več informacij pa najdete v samem razpisu.


Poleg pogojev za prijavo je dobro vedeti še…


Lanski cenzus za pridobitev bivališča v študentskem domu je znašal 2630,76 evrov mesečno na družinskega člana. Sklep o višini subvencije za bivanje študentov v študijskem letu 2021/2022 navaja, da subvencioniran znesek znaša 21,13 % povprečne mesečne cene za bivanje v preteklem študijskem letu; v študentskih domovih je to 21,50 evra, pri zasebnikih pa 32,00 evra. Razliko študenti krijejo sami glede na ceno namestitve, v kateri so nastanjeni. Študentski domovi morajo skladno z razpisom vsakemu prebivalcu zagotavljati opremo prostorov, vzdrževanje, vse standardne napeljave, možnost kuhanja, posteljnino ter ustrezne pogoje glede na posebne potrebe prebivalca.

Comments


bottom of page