top of page

Študentski domovi že sprejemajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja študentov!

Kako pa se za bivanje v študentu ali pri zasebniku s subvencijo prijaviš? Nič lažjega, samo pojdi po seznamu, ki smo ti ga pripravili izkušeni študentski mački!

Razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih s subvencijo za študijsko leto 2017/18 je že odprt. Vsi, ki imate status in vaš skupen prihodek v gospodinjstvu ne presega 150 % povprečne bruto plače, ste od kraja študija najmanj 25 km oddaljeni in izpolnjujete še ostale pogoje, se lahko prijavite do 16. avgusta 2017.

Najlažje in najbolj zanesljivo je prijavo oddati na spletu s podpisom - torej morate imeti v brskalniku digitalno potrdilo in nameščeno komponento za podpisovanje. Prvega dobite kot državljan RS na katerikoli upravni enoti, le vlogo oddate, drugo pa snamete na spletni strani Ministrstva za javno upravo. Kaj pa še potrebujete za uspešno oddajo prošnje?

Kaj potrebujem pri oddaji prošnje za bivanje v študentskem domu?

1. Podatke o programu, na katerega si vpisan(a).

2. Osebne podatke, če se prijavljaš z uporabniškim imenom in geslom (torej brez digitalnega potrdila).

3. Soglasje tebe in tvojih družinskih članov v skupnem gospodinjstvu, da pisarna za študentske domove sme pridobiti podatke o vaših dohodkih v lanskem letu.

4. Vsa dokazila o preživnini in rejnini ter o dohodkih družinskih članov v tujini (v kolikor seveda obstajajo).

5. Dokazilo o dosedanjih uspehih pri študiju v tujini.

6. V primeru, da uveljavljaš katerega od dodatnih meril, je potrebno oddati tudi potrdila, vezana nanj (npr. dokazila pristojnih organov o težkem socialnem ali zdravstvenem položaju).

Fino je, da podatke, zabeležene pri nas, v Sloveniji; osebni podatki, podatki o uspehu na maturi oz. pri študiju, podatki o prihodkih družine, študentski domovi pridobijo sami. Med drugimi pridobijo tudi podatke o morebitnih izključitvah iz študentskih domov, ki onemogočajo ponovno prijavo za sprejem.

V kolikor boš prošnjo oddal(a) elektronsko, pazi, da jo res oddaš - mora se ti sprožiti komponenta za podpisovanje (če jo popravljaš, oddaj ponovno) in če prilog ne boš mogel(mogla) spremeniti v elektronsko obliko (poskenirati), jih moraš poslati po po pošti na naslov pisarne študentskih domov. Po pošti lahko pošlješ tudi celotno prošnjo, v kolikor je ne oddaš z digitalnim potrdilom, pazi le, da se ujema s tisto, ki si jo oddal(a) elektronsko s svojim uporabniškim imenom in geslom, torej brez digitalnega potrdila.

Comments


bottom of page