top of page

Študentski domovi UM odprli še en razpis za leto 2021/22

Študentski domovi Univerze v Mariboru so objavili še en razpis za vpis za tekoče študijsko leto. Prijaviti se je mogoče do začetka junija preko spletnega portala eVŠ.


Prošnjo za bivanje v ŠD UM lahko sedaj oddate tudi med tekočim študijskim letom


Študentje, ki bi želeli uveljavljati izjemne okoliščine, nastale po 16. 8. 2021, lahko sedaj na eVŠ oddate prošnjo za bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. Med izjemne okoliščine sodijo:

  • Invalidnost študenta “po zakonu, ki ureja zaposlitveno rehabilitacijo in zaposlovanje invalidov”.

  • Najmanj trimesečna neprekinjena odsotnost od študijske dejavnosti zaradi bolezni ali starševstva v času študija.

  • Prejemanje denarne socialne pomoči.

  • Kot izjemna okoliščina se šteje tudi študentom, ki nimajo starša ali skrbnika ali če je le-ta nezaposlen ali če je študent v rejništvu.

Prav tako v objavi razpisa na spletnem mestu Študentskih domov Univerze v Mariboru navajajo še dve izjemi, ki veljajo za:

  1. “Študente, ki že bivajo, a so se med študijskim letom izpisali iz enega programa in vpisali na drug program.”

  2. Ter tiste, ki “bivajo po ekonomski ceni (se zaposlili in v letu 2021/2022 ne bodo v delovnem razmerju)”.

Kako se prijavim na dodaten razpis za vpis v ŠD UM v letu 2021/22?


Kot že omenjeno, se na razpis prijavite preko portala eVŠ. To lahko izvedete na 3 načine: z digitalnim potrdilom, z računom AAI ali z uporabniškim imenom in geslom. V prvem in drugem primeru se prošnja odda elektronsko, v zadnjem pa jo je potrebno poslati priporočeni po pošti. Priloge lahko, ne glede na tip prijave, pošljete priporočeno po navadni pošti na naslov pisarne študentskih domov Študentski domovi Maribor, Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor ali pa dokumentacijo tam oddate osebno. Pri tem pazite le, da pravilno navedete, h kateri številki prijave priloge sodijo. Rok za oddajo prijave je 1. junij 2022.

Comments


bottom of page