top of page

Študentski domovi v Mariboru še sprejemajo prijave na dodatni razpis

Mariborski študentski domovi so objavili dodaten razpis za prosta mesta. Medtem ko lahko vlogo za ljubljanske ali koprske oddajo le tisti, pri katerih je prišlo do izjemnih okoliščin, se lahko za dodatna mesta v Mariboru prijavijo vsi zainteresirani, ki izpolnjujejo pogoje za sprejem.

Vir slike: Unsplash, avtorica: Kelcie Gene Papp

Mariborski študentski domovi že drugič to leto odpirajo vrata novim študentom

Zapolnjenost mest v študentskih domovih je problem v ljubljanskem in koprskem študijskem središču, medtem ko študentski domovi Univerze v Mariboru še vedno omogočajo prijavo na dodaten razpis, odprt od 2. decembra lani. Sproščena mesta so na voljo vsem dijakom, ki izpolnjujejo pogoje za sprejem:

  • državljanstvo RS,

  • status študenta (za študente, ki "niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine"),

  • povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji v istem obdobju,

  • stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km,

  • niso izključeni iz študentskega doma.

Veljajo tudi posebni pogoji za posebne okoliščine (enako kot pri prvem razpisu).

Zakaj se preseliti v študentski dom, če študiraš v Mariboru?

Fenomen (ne)zasedenosti je prav zanimiv, saj je običajno, kot vidimo v naših drugih dveh univerzitetnih središčih, ravno obratno. Študentski domovi Maribor zato navajajo kar nekaj tehtnih razlogov, zakaj je za študente bolje, da najamejo sobo pri njih. Kot prvo, vožnja iz oddaljenega kraja lahko vzame precej časa, ki bi ga lahko porabili za kaj bolj prijetnega; recimo družbo ali kulturo, pa tudi za učenje ali delo. Študentski domovi so v Mariboru na različnih lokacijah in zato omogočajo bližino več fakultet. Na voljo pa niso le običajne dvoposteljne sobe, temveč tudi enoposteljne in garsonjere, po cenah od 73 do 138 evrov/mesec. Še več razlogov za oddajo vloge najdete na njihovem spletnem mestu, kjer je tudi uradno obvestilo o odprtju dodatnega razpisa.

Comments


bottom of page