top of page

Te mika podjetništvo? Morda ti tole pride prav!

Mladi od 15 do 25 let lahko v okviru projekta Prvi mentor pridobite pomembne informacije in se učite iz izkušenj mladih vodij, ki so že bili v vaši situaciji in vas zato lahko zelo dobro razumejo. Pa še to; program je za mentorirance brezplačen!

Vir slike: Unsplash


Pravi odgovori na začetniška podjetniška vprašanja


AmCham Young Leaders Club mladim od 15. do 25. leta ponuja programe mentorstva, s pomočjo katerih bodo lažje “odskočili” iz šolskih oziroma študijskih klopi v podjetniške stolčke. Vloga podjetnika ni enostavna, a če vas takšna poslovna pot pokliče, je prav, da ji prisluhnete sedaj, ko ste še mladi, polni energije in idej. Kako se spopasti s pastmi in ovirami na tej poti, pa vam lahko pomagajo prav mentorji AmCham Young Leaders Cluba. Izbirate lahko med mnogimi izkušenimi sedanjimi ali nekdanjimi podjetniki, ki vas bodo na vašo iniciativo s svojimi predlogi in nasveti vodili vsaj del poti do cilja, ki ste si jo zadali. Ste pripravljeni poskusiti? Prijave so odprte le še do konca meseca, zato nikar ne odlašajte.


Prijava, sprejem in izbor mentorskih parov


Kot na vsak drug projekt, se je tudi na projekt Prvi mentor potrebno prijaviti. Prijavnica je precej obsežna, saj boste morali s svojimi podatki, predstavitvijo izziva, pričakovanj, lastnega potenciala in drugih vrlin prepričati mentorja, ki ste si ga izbrali, da tudi on ali ona izbere prav vas. K sprejemu v program bo pripomoglo tudi priporočilno pismo kogarkoli, ki vas dobro pozna in posledično predstavi vaše prednosti ter razloge za vaš sprejem v program, kot jih vidi sam. Posnamete lahko tudi predstavitven film ali navedete svoje dosedanje izkušnje in projekte - karkoli, kar se vam zdi, da vam lahko pomaga do vašega želenega mentorja. Mladi med 15. in 18. letom starosti pa morate o svoji prijavi obvestiti tudi starše ali skrbnike.


Po prijavah, ki se - pozor! - zaprejo že z 31. oktobrom, ekipa projekta Prvi mentor na podlagi oddanih prijav uskladi želje vseh bodočih mentorirancev in najde najbolj primerne pare, v katerih se nato podate v program. Že peta generacija bo projekt nastopila 17. novembra, vse skupaj pa se prične tako, da mentor naveže prvi stik in se dogovori za sestanek oziroma spoznavno srečanje. Odnos je obojestranski in motivacija za sodelovanje mora priti v prvi vrsti od mentoriranca. Mentor pa se mentorirancu približa s sproščenim in zaupnim pristopom, ki ju bo še bolj povezal. Projekt traja približno pol leta, sestanki pa se vrstijo vsaj enkrat mesečno.


Prijavite se na spletnem mestu projekta, prej pa preverite še Usmeritve za mentorirance, da boste dobro razumeli, kako projekt sploh poteka ter kaj lahko od njega pričakujete.

Comments


bottom of page