top of page

Tudi letos iščemo mentorje za priprave na maturo

Matura avantura je že naša tradicija, v okviru katere poiščemo mentorje za pripravo dijakov zaključnih letnikov na zadnje dejanje pred vstopom na naslednjo stopnjo izobraževanja.


Vir slike: Coffee photo created by wayhomestudio - www.freepik.com


Za katere predmete bomo priprave organizirali letos?


Dijakom bomo ponudili predavanja iz:

  1. SLOVENŠČINA – splošna matura

  2. MATEMATIKA – splošna matura

  3. ANGLEŠČINA – splošna matura

Kdo se lahko prijavi?


Iščemo študente izbranega predmeta ali druge, ki ste dosegli dobro oceno iz izbranega predmeta oz. kakorkoli drugače kompetentni za svoje področje in ste:

  • iz Celja in okolice,

  • razpoložljivi 10-krat po 2 šolski uri v aprilu in prvi polovici maja,

  • pripravljeni sprejeti izziv, da speljete priprave na maturo v celoti; to zajema tako izdelavo gradiva in programa kot tudi samo izvedbo ur.


Kaj moram narediti kot mentor pri projektu Matura avantura?


Bistveno je, da svoj predmet oziroma svojo skupino pripelješ takorekoč od začetka do konca priprav samostojno. Mi bomo poskrbeli za “tehnične” podrobnosti, kot so, zbiranje prijav, učilnica (tako v primeru izvedbe s “fizičnim” srečanjem skupine kot prek videokonference) in seveda tudi vaš honorar v višini 17 evrov na termin (dve šolski uri). Vi pa zberete in izberete maturitetne pole, ki jih boste predelali s svojimi skupinami. Ob tem pusti nekaj "prostora" za predloge dijakov, ki se bodo predavanj udeležili. Nadalje tudi določiš in z nami uskladiš tudi termine izvedbe, ki naj poteka v aprilu in prvi polovici maja. Programa še ni potrebno pripraviti takoj, bomo pa čimprej potrebovali tvojo prijavo s spremnim pismom glede kompetenc in ostalih razlogov, zakaj želiš izvesti ravno izbrani predmet.


Si torej študent, ki si se z našimi letošnjimi splošnimi maturanti odpravil na avanturo iz matematike, slovenščine ali angleščine? Pošlji nam svojo prijavo na odbor@ksoc.si z zadevo "Matura avantura" do 20. februarja 2022.


P.s. Na željo udeležencev priprav se bo možno dogovoriti tudi za individualne ure.


Več lahko spremljaš tudi na naši strani Facebook in si enostavno shraniš vse informacije, povzete v naši objavi.

Commentaires


bottom of page