top of page

Tudi po subvencionirano vozovnico v skladu s priporočili NIJZ

Vlogo za subvencionirano vozovnico IJPP za šolsko oziroma študijsko leto 2020/2021 lahko oddate elektronsko ali osebno od 24. avgusta 2020. Prej ko boste formalnosti uredili, manjša bo gneča, saj se vrste običajno v začetku septembra in oktobra naplonijo, kljub temu da se prejemniki vlog običajno dobro pripravijo na novo šolsko oziroma študijsko leto.

Vir slike: Unsplash

Izognite se vrstam in vlogo oddajte elektronsko

Najbolj prikladen način za podaljšanje vozovnice je na daljavo. Vsi, ki kartice za IJPP že imate, se vam bodo “napolnjena” sredstva prenesla ob prvem stiku z mobilnim terminalom IJPP. Elektronskega poslovanja smo danes tako že popolnoma vajeni, z elektronsko oddajo vloge za podaljšanje subvencije za novo šolsko oziroma študijsko leto in spletnem plačilu pa se tokrat ne boste izognili samo vrstam, temveč tudi morebitnemu nepotrebnemu zdravstvenemu izpostavljanju. Seveda pa je za preprečevanje prenašanja in širjenja le-tega poskrbljeno tudi na mestih za prevzem vozovnic. Tisti, ki jih še nimate, jih boste namreč morali prevzeti osebno.

Osebna oddaja vloge in prevzem kartice IJPP

Tudi v primeru osebne oddaje vloge to prevzamete na spletu, nato pa jo izpolnite in s prilogami predložite vašemu ponudniku prevoza. Pri nas sta to Nomago Celje in glavna železniška postaja. Ob osebni oddaji vloge lahko prevzamete tudi kartico za IJPP. Potrditve vloge v srednji šoli ali na fakulteti ni potrebno čakati, saj jo lahko nadomestite s potrdilom o vpisu. Tega vsaj študentje lahko pridobite že prej, takoj ko izpolnjujete pogoje in se vpišete v višji letnik. Ne pozabite, da lahko poleg subvencije za medkrajevno relacijo pridobite tudi relacijo mestnega prometa oz. vozovnico za mestni promet, zato po potrebi na vlogi navedite oboje.

Dobroimetje od prejšnjega leta

Preden kupite vožnje za naslednji mesec, naj vas spomnimo le še to, da preverite svoje morebitno dobroimetje iz letošnjega pomladnega obdobja, ko javni promet ni deloval. Izkoristite ga lahko tudi še v prihajajočem študijskem letu. Če vozovnice ne potrebujete več, pa lahko zahtevate izplačilo.

Comments


bottom of page